Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Λαθρομετανάστες θύματα ομοεθνών τους

Δυο Πακιστανούς, 28 και 25 ετών, που εκβίαζαν ομοεθνείς τους λαθρομετανάστες, συνέλαβαν στην Έφεσο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πιερίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία οι ...δυο συλληφθέντες, 28 και 25 ετών, μετέφεραν (μαζί με άλλους τέσσερις Πακιστανούς) την περασμένη Κυριακή από την περιοχή του Έβρου τέσσερις ομοεθνείς τους λαθρομετανάστες και με την πρόφαση ότι θα τους οδηγήσουν στην Αθήνα, τους παρακρατούσαν παράνομα σε σπίτι που νοίκιαζαν στο 4° χιλ. της εθνικής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας, απαιτώντας εκβιαστικά από τον  καθένα την καταβολή του χρηματικού ποσού των 2.500 ευρώ, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.
Όταν αυτοί αρνήθηκαν, έριξαν τον έναν από τα μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, προς παραδειγματισμό-ο άτυχος λαθρομετανάστης τραυματίσθηκε στα κάτω άκρα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου- έναν τον εγκατέλειψαν σε ένα παλιό φυλάκιο, ενώ οι άλλοι δυο αναζητούνται από την αστυνομία.
Οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για παράνομη κατακράτηση, σωματικές βλάβες και εκβίαση, θα παραπεμφθούν Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: