Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ο ΣΤΑΥΛΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-1-2010

Η Κόπρος του Αυγεία ήταν η κοπριά που είχε συγκεντρωθεί στους τεράστιους στάβλους του βασιλιά της Ήλιδος Αυγεία με τις 3.000 βόδια, οι οποίοι δεν είχαν καθαρισθεί επί πολλά (αναφέρεται και 30) χρόνια. Το καθάρισμα αυτών των στάβλων από όλη την κοπριά μέσα σε μία μόνο ημέρα ήταν ο πέμπτος άθλος του Ηρακλή.
Ο "Σταυλάρχης του Αυγεία" δέν αποτελεί τίτλο καμμίας Ελληνικής εφημερίδος κανενός ελληνικου ειδησιεογραφικού site.Αλλά αποτελεί "Τίτλο Γερμανικής οικονομικής εφημερίδας".
Ετσι παρομοιάζει τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που μάχεται στην ΕΕ, για να μπορέσει να πείσει τους Ευρωπαίους, περί της ανακγαιότητος του Προγράμματος σταθερότητος της Ελλάδος.
Είναι για την εφημερίδα ο ΣΤΑΥΛΑΡΧΗΣ του Αυγεία, ή άν θέλετε ο Ηρακλής της μυθολογίας, που προσπαθεί να κάνει τον άθλο του, να καθαρίσει τον "κόπρο".
Ως "κόπρος" του Αυγεία της μυθολογίας μας, η Γερμανική εφημερίδα, παρουσιάζει την οικονομική κατάσταση ,που άφησε "στον σταύλο" που λέγεται Ελλάδα ο Αλογοσκούφης και η παρέα του.
Βέβαια άν ψάξει κανείς βαθύτερα, πίσω απο τις αγριάδες της ΕΕ, υπάρχει και συνευθύνη, άν αναλογιστεί κανείς, ότι ο τρόπος υπολογισμού του ελλείματος του Αλογοσκούφη, ίσως αποτελούσε συμφωνία Καραμανλή Μπαρόζο, για να πετύχει η πρώην Κυβέρνηση, να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να φορτώσει ευθύνες δικές της σε πλάτες άλλων.
Τώρα, ώς άλλος Ηρακλής, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος, προσπαθεί να παρουσίασει, ένα καθαρό 'σταύλο",απαλλαγμένο απο τον "κόπρο".Σύμφωνα με τα χθεσινά δείγματα, στην ΕΕ, η πρώτη "φωτογραφία" του "σταύλου" που παρουσίασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,δείχνει να πείθει του Ευρωπαίους, ότι ο "σταύλος", ψιλοκαθάρισε και ότι δέν θα επιτρέψουμε ξανά την δημιουργία "κόπρου", γιατί άν ο άθλος τώρα γίνει, θάναι δύσκολο να ξανασυμβεί, εξάλλου και η ΕΕ δέν θα επιτρέψει ξανά να μετατρέψουμε την Ελλάδα, " κόπρο" του Αυγεία, γιατί η δυσοωσμία και η "μυρωδιά" θα επηρεάσει και την ίδια την Ευρώπη.(ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΙΤΖΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/