Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Βουλή - Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τα έκτακτα μέτρα - ΒΙΝΤΕΟ


Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίζεται επί της αρχής στη Βουλή το πακέτο των μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για να χρησιμοποιήσει η χώρα μας τον μηχανισμό στήριξης από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Μιλώντας νωρίς το απόγευμα στη Βουλή ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "κρίνεται η χώρα αλλά ....ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΛΕΣ..
και ο ίδιος ο ελληνισμός, θέτοντας το δίλημμα ή ψηφίζουμε το νομοσχέδιο και σώζουμε την χώρα ή την καταδικάζουμε στην χρεωκοπία".  "Καταψήφιση του νομοσχεδίου, θα σήμαινε "ναι" στη χρεωκοπία," τόνισε νωρίτερα και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. "Η αδυναμία σας έφερε τη χώρα ως εδώ", είπε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. 

Παπανδρέου: "Κρίνεται η χώρα αλλά και ο ελληνισμός"

Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι διπλασίασε το χρέος και εξέθρεψε τη διαφθορά και την πελατειακή αντίληψη στο δημόσιο, ενώ απήθυνε έκκληση να τελειώσει η βία, τα
επεισόδια και η τρομοκρατία.
"Ο λαός θέλει να πιστέψει ότι ο πολιτικός κόσμος θέλει να υπηρετεί το δίκαιο, το έθνος, τον πολίτη και όχι τις μικροκομματικές σκοπιμότητες", είπε ο Πρωθυπουργός.
"Διαπράττει έγκλημα όποιος συμβάλλει στη διατήρηση του σπάταλου και διεφθαρμένου προσώπου της εξουσίας", ανέφερε ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι κατανοεί την οργή, συμμερίζεται και συμπάσχει με τους εργαζόμενους διότι και ο ίδιος έχει οργή που αναδεικνύεται καθημερινά από την ανευθυνότητα και νοοτροπία πλιάτσικου που διαπιστώνει ότι επικρατούσε σε όλα τα υπουργεία.
«Θα πάνε όλοι στον Εισαγγελέα», είπε. "Δεν θα ζητάγαμε αυτά τα μέτρα για την προσπάθεια στήριξης της οικονομίας αν δεν είχε προηγηθεί αυτό το πλιάτσικο, το σπάταλο και διεφθαρμένο πρόσωπο της εξουσίας και οι υπαίτιοι δεν αισθάνθηκαν ούτε την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη".
"Φταίξαμε όλοι, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, είπε ο Πρωθυπουργός, γιατί φανήκαμε άτολμοι, δεν κάναμε αλλαγές που έπρεπε, αφήσαμε να καταληφθεί το δημοκρατικό μας σύστημα από συμφέροντα και αντιλήψεις. Ευθύνες έχουν και όσοι δεν κυβέρνησαν αλλά έλεγαν όχι σε όλα".
Το "όχι" της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα οικονομικά μέτρα δείχνει ότι υπήρξε ανεύθυνη και λιποτάκτησε ως κυβέρνηση αλλά είναι ανεύθυνη και λιποτακτεί και ως αξιωματική αντιπολίτευση.
"Δε με ενδιαφέρει αν θα είναι η μοναδική μου θητεία ως Πρωθυπουργός της χώρας", είπε ο κ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι η πολιτική δεν είναι γι' αυτόν καριέρα αλλά δουλεύει για να πάει μπροστά η πατρίδα.

"Όχι" από τον Α. Σαμαρά

Μας βάζετε πιο βαθιά στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και γι' αυτό δεν πρόκειται να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο, απάντησε στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς και καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ, αμηχανία, λαϊκισμό αλλά και ευθύνες για την αδυναμία δανεισμού της χώρας.
Οφείλουμε να προσφέρουμε στο λαό πειστικότερη εναλλακτική πρόταση, είπε ο κ. Σαμαράς και τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Ανταπαντώντας ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι πράξεις συγγνώμης εκ μέρους της ΝΔ θα ήταν να ψηφίσει σήμερα το νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι με τη θέση της "δεν ψηφίζω, αλλά στηρίζω" κλείνει το ένα μάτι στις αγορές και το άλλο στους ψηφοφόρους και με τα δυο μάτια κλειστά πηγαίνει στα τυφλά.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΜΑΡΑ 


Α. Παπαρήγα: "Τρομοκρατείτε τον κόσμο"

Τρομοκρατείτε τον κόσμο λέγοντας ότι αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, θα ληφθούν και νέα διότι δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, είπε η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι το θέμα είναι πλέον τι θα γίνει έξω από τη Βουλή αύριο και μεθαύριο. 

"Ναι" από το ΛΑΟΣ

Προστρέχουμε στο ΝΑΙ όπως οι κυρίες Μυλωνά και Παναγοπούλου που έσπευσαν να πληρώσουν τα λύτρα για να σώσουν τους απαχθέντες συζύγους τους, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γιώργος Καρατζαφερης. Είναι όμηρος η πατρίδα και πληρώνουμε τα λύτρα για να μην εκτελεστεί.

Για θέατρο έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Θεαματικό θέατρο για το ποιος από τους δύο έκλεψε τα περισσότερα, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.





ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

ΠΗΓΗ ΝΕΤ ΚΑΙ ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: