Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010
Όταν ο λαός φτάνει στην εξαθλίωση η κοινωνική αναταραχή είναι αναπόφευκτη. Και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που θα επιχειρήσουν ακόμη κι ένα τόσο τραγικό γεγονός, όπως το χθεσινό, να ..το «φορτώσουν» σε πλάτες εύκολων στόχων.

Το πολιτικό σύστημα είναι υπεύθυνο για το θάνατο των τριών αυτών ανθρώπων. Το πολιτικό σύστημα που καταρέει, ο πολιτικός άνδρας της χώρας αυτής με όποιο ονοματεπώνυμο θελετε και αρέσκεστε….

Αυτή η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών έφερε τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια. Τα κλεμμένα, τα χαμένα στο χρηματιστήριο, τα κλοπιμαία από επιτροπές και επιτροπούλες, οι μιζούλες, τα φακελάκια, η αδικία, τα παραθυράκια στις προσλήψεις, οι κομματάρχες, οι φανατισμένοι.

Αυτοί όλοι είναι υπεύθυνοι για τη χθεσινή ντροπή στο κέντρο της Αθήνας και όχι οι γνωστοί –άγνωστοι.
Αυτοί οι γνωστοί –άγνωστοι είναι απόρροια του ίδιου του άρρωστου πολιτικού συστήματος που συντηρεί γιατί έτσι βολεύεται τους ονομαζόμενους «αντεξουσιαστές».

Δεν θα υπήρχαν αν η εξουσία δεν είχε αυτό το πρόσωπο.
Και χθες οι πολίτες βγήκαν σε απεργία γιατί αισθάνονται για ακόμη μια φορά την αδικία που γίνεται σε βάρος τους.
Δεν βγήκαν για να κάνουν βόλτα ούτε για να πιούν το καφεδάκι τους στο Κολωνάκι ή στον πεζόδρομο της Κατερίνης αν θέλετε.

Βγήκαν γιατί δεν αντέχουν. Και κάποιοι επιχειρούν ακόμη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις και την αντίδραση των πολιτών να την …καταδικάσουν, να τη στοιχειώσουν, να την δαιμονοποιήσουν.

Δεν θα πρέπει κανείς να επιτρέψει να συμβεί αυτό. Γιατί δεν μπορεί ο εξτρίμ Καρατζαφέρης να δηλώνει ότι άρχισε το αντάρτικο από το ΚΚΕ μέσα από το βήμα της βουλής.

Δεν μπορεί να επιχειρείται ακόμη και μέσα στο ναό της Δημοκρατίας να γίνεται επιχείρηση …προπαγάνδας.

Όσοι θεωρείτε ότι χθες έφταιξαν ΜΟΝΟΝ οι διαδηλωτές είτε φορούσαν είτε όχι κουκούλα σίγουρα μπορέσατε να κοιμηθείτε πολύ καλά χθες βράδυ.

Όσοι όμως θεωρείτε πως η Ελλάδα ζει τη χειρότερη πολιτική και κοινωνική της κρίση από τη Χούντα και μετά…και σίγουρα δεν κοιμηθήκατε πολύ καλά χθες το βράδυ, τότε ίσως υπάρχει ελπίδα.

Για εκείνους που επιμένουν να συγκρίνουν, να συμψηφίζουν ανθρώπινες ζωές, υπουργούς και κυβερνήσεις, το παιχνίδι είναι χαμένο.
Είναι τουλάχιστον προσβολή μνήμης νεκρών.

Δεν μπορεί να περιμένει κάποιος τον προσπορισμό κομματικού οφέλους από τους θανάτους ανθρώπων.
Δεν είναι δυνατόν να θυμούνται την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη από το πιστόλι αστυνομικού και να την συμψηφίζουν με την εξίσου εν ψυχρώ δολοφονία τριών αθώων πολιτών.
Δεν μας ενδιαφέρει στο τέλος-τέλος ούτε ποιος ήταν καλύτερος υπουργός δημόσιας Τάξης ούτε τι έγινε τότε και ρήμαξε η Αθήνα ούτε ποιος φταίει που ρήμαξε τώρα η Αθήνα.
Θέλουμε να μην συνέβαιναν. Αφού συνέβησαν, μας αφήνει παγερά αδιάφορους ποιο κόμμα θα σηκώσει το βάρος.

Ας το σηκώσουν στις πλάτες τους εκείνοι που κλείστηκαν στα σπίτια τους και κρύβονται από τους οργισμένους πολίτες στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Καλή μας ημέρα, όσο καλή μπορεί να ξημερώνει για μια Ελλάδα που τρώει πια τα σωθικά της.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: