Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης: Καταδικάζουμε τους εμπρηστές της τυφλής βίας

Τα τραγικά γεγονότα, που οδήγησαν στην απώλεια της ζωής τριών εργαζομένων και ακύρωσαν με το χειρότερο τρόπο το δημοκρατικό δικαίωμα διαδήλωσης των πολιτών ενάντια στα νέα μέτρα, καταδικάζει η διοίκηση του ..Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες σημειώνει μεταξύ άλλων: «Μια ειρηνική διαδήλωση στιγματίστηκε από θλιβερά και τραγικά γεγονότα. Κάποιοι εγκληματίες-δήθεν διαδηλωτές- που παρεισέφρησαν στην πορεία φρόντισαν να τη βάψουν με αίμα. Η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική διαδήλωση των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά μετρά σημαδεύτηκε από τυφλή και προβοκατόρικη βία που οδήγησε στο θάνατο τριών νέων ανθρώπων. Οι δράστες αυτής της δολοφονικής επίθεσης δεν έχουν και δεν μπορούσε να έχουν καμία σχέση με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν δυναμικά και ειρηνικά για τα δίκαια αιτήματα τους. Καταδικάζουμε τους εμπρηστές της τυφλής βίας και των βανδαλισμών που εκ των πραγμάτων υπονομεύουν και συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων. Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας και τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των αθώων θυμάτων της τυφλής βίας. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας για τα δίκαια αιτήματά μας».

Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ: Ο λαός να μην φοβηθεί, να καταδικάσει τις προβοκάτσιες

Ανακοίνωση για τα τραγικά γεγονότα εξέδωσε και η Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ.
«Στο κενό θα πέσουν οι στόχοι της προβοκάτσιας και υπό προϋποθέσεις μπορούν να γίνουν μπούμερανγκ για τους ‘ηθικούς’ αυτουργούς της», αναφέρει, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να αναχαιτίσουν την απόλυτα δικαιολογημένη λαϊκή οργή που ξεχύθηκε στους δρόμους όλης της Ελλάδας, ούτε να ανακόψουν τη λαϊκή αντεπίθεση.
«Αυτό που πέρα από κάθε αμφιβολία φάνηκε καθαρά στις χτεσινές (σ.σ. προχθεσινές) μεγαλειώδεις διαδηλώσεις», σημειώνει, «ήταν η απόφαση του εργαζόμενου λαού να ορθώσει το ανάστημά του προκειμένου να ανατρέψει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να σταθεί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Δεν πρόκειται βέβαια να φοβηθεί από τέτοιες προβοκάτσιες, ούτε να κάνει πίσω, γιατί απλούστατα δεν μπορεί να πάει άλλο πίσω. Είναι ‘καταδικασμένος’ να προχωρήσει μπροστά, να αναμετρηθεί με την καπιταλιστική βαρβαρότητα, την αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση από κοινού με τους ‘διεθνείς’ συμμάχους της, τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ».
Τέλος, επισημαίνει ότι, όπως συμπεραίνεται από τα τραγικά γεγονότα, οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες, γενικότερα όλες οι μορφές πάλης του λαϊκού κινήματος, πρέπει να περιφρουρούνται αποτελεσματικά, ώστε να ακυρώνονται εν τη γενέσει τους οι όποιες προβοκάτσιες επιχειρηθούν.
Με μια δεύτερη ανακοίνωση η Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τους «προβοκάτορες, πατριδοκάπηλους του ΛΑ.Ο.Σ, που παίζουν πολύ βρώμικο και επικίνδυνο ρόλο».
«Τρανή απόδειξη είναι όσα είπε χτες (σ.σ. προχθές) στη Βουλή ο πρόεδρός του Γ. Καρατζαφέρης. Είπε, όσα εμετικά και ψεύτικα είπε, για το ΚΚΕ, πριν ακόμα γίνουν τα επεισόδια. Φαίνεται ότι οι Χρυσαυγίτες και οι άλλοι των όμορων χώρων όπως αυτοί του ΛΑ.Ο.Σ, γνώριζαν από πριν τι πρόκειται να γίνει», αναφέρει  χαρακτηριστικά.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Ήρθε η ώρα κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Σε δήλωσή του για τα επεισόδια της Τετάρτης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου αναφέρει: «Δυστυχώς την τελευταία περίοδο γινόμαστε αποδέκτες σκληρών αποφάσεων για μέτρα λιτότητας, αφαιρώντας από όλους τους πολίτες, τους ανθρώπους του μόχθου, το δικαίωμα να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Η αβεβαιότητα για το αύριο, η ανεργία, η μείωση μισθών και συντάξεων που οδηγεί στα όρια της φτώχειας, το κυριολεκτικό πάγωμα της αγοράς και της παραγωγής οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις.
Καταδικάζουμε ενέργειες που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, την πρόκληση ζημιών σε ιδιωτικές περιουσίες και την αμαύρωση της εικόνας της χώρας μας διεθνώς. Θρηνούμε μαζί με όλη την Ελλάδα για τα αθώα αυτά θύματα. Οι ιθύνοντες πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πάει άλλο. Η κοινωνία πλέον δείχνει μηδενική ανοχή. Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας αργοπεθαίνει. Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη της χώρας, και όχι μόνο μέτρα λιτότητας. Όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχει εργασία με αποτέλεσμα τα τραγικά φαινόμενα της Τετάρτης. Ως εδώ όμως. Ήρθε η ώρα κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους διαφορετικά θα βιώσουμε χειρότερες καταστάσεις».(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: