Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ Η άλλως ΝΑ ΕΚΠΕΣΕΙ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

http://www.vasipap.gr/image.php?productid=17090 

Τρίτη 12 Απριλίου 2011
- Ακουσα απο την ΝΔ να μιλά για πολιτική δίωξη στην περίπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη και εννοεί βέβαια την καταδίκη του.Και αναρωτιέται κανείς τον ....καταδίκασε δικαστήριο "κυβερνητικό"; άν είναι έτσι τότε έχει δίκαιο η αξιωμαστική αντιπολίτευση.Μόνο που δέν μας είπαν ότι η πρωτόδικη απόφαση, ξεκίνησε επι κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και εκδικάστηκε την περίοδο της διακυβένρησής της.
- Ακουσα δέ και διάφορες νομικές παραδοξολογίες περί της ισχύος του Νόμου ή όχι, άκουσα για αδικήματα που διεπράχθησαν όταν ήταν Νομάρχης, άρα δέν θά πρεπε να εκπέσει σήμερα.. τί είδους νομική ανάλυση είναι αυτή; κατά το δοκούν..;
-Ακουσα όμως σήμερα και τον κ Καρατζαφέρη να "γλείφει" με τις δηλώσεις του τον Ψωμιάδη...και κατά τα άλλα η νομιμότητα..; στα παλιά μας τα παπούτσια κ Κατατζαφέρη;
- Για να τελειώνει αυτή η καραμέλα.. τα νομικά είναι απλά και καθαρά και περιληπτικά αναφέρω:
Το άρθρο 236 του Νόμου  3852/2010 στην παράγραφο 1 περίπτωση γ, ανάφερεται σαφώς για αυτοδίκαια έκπτωση του αξιώματος σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίιαστικής απόφασης (για τους μή νομικούς... αμετάκλητη σημαίνει είτε να μήν ασκηθεί αναίρεση στον Αρειο Πάγο , είτε να απορριφθεί).
Τό άρθρο 236 του Νόμου 3852/2011 στην παράγραφο 2 περίπτωση ββ, μιλά για υποχρεωτική αργία στην περίπτωση και της πρωτόδικης καταδίκης, που πολύ απλά σημαίνει ότι ο κύριος Ψωμιάδης έπρεπε να τεθεί σε αργία ώσπου να εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, οπότε και αίρεται αυτοδικαίως, ηαργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν.
Δηλαδή ο κύριος Ψωμιάδης έπρεπε να τεθεί σε αργία απο την πρωτοδικη καταδίκη του, τώρα δέ που θα καταστεί αμετάκλητη η απόφαση θα εκπέσει οριστικά του αξιώματος με ότι αυτό συνεπάγεται.
Συνεπώς άς σταματήσουν τις φιλολογίες περί μή έκπτωσης ή αργίας..
Ας σταματήσουν οι παρερμεινείες και η προστασία των επωνύμων και η παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων της Ελληνικής νομοθεσίας.
Καλαιτζής Δημήτρης
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποσο δικηο εχεις φιλε Δημητρη
Ετσι ειναι το συστημα στην Ελλαδα
Ποινες "χαδια" σε αξιωματουχους του Ελληνικου Δημοσιου αλλα και σε δικηγορους αστυνομικους και δικαστικους που υπεπεσαν σε παραπτωματα
Ποινες οι οποιες τελικα παραγραφονται με διαφορα τερτιπια η αθωωνονται στο τελικο σταδιο μετα απο αναιρεση
Ξεχασες ομως το αρθρο 1608 του ΠΚ που λεγει οτι η απατη στο δημοσιο τιμωρειται με ισοβια καθειρξη !!

Αυτο ομως του Ψωμιαδη δεν ηταν απατη στο Δημοσιο ηταν "απλοχερη αγαθοεργια" σε συμπολιτη εξ ου και η εφετειακη !!!!ποινη χαδι του ενος ετους φυλακισης με 3ετη αναστολη μαλιστα !!!
Ξερει κανεις να μας πει ποιος Ελληνας εχει καταδικαστει απο εφετειο εστω και με ενα χρονο φυλακη και δεν οδηγηθηκε σε φυλακες??
Ξερει κανεις να μας πει ποσοι ελληνες φυλακισμενοι ειχαν αυτο το προνομιο να παρουν 3ετη αναστολη σε εφετειακη αποφαση??
Χαιρε βαθος αμετρητο