Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σε πολιτική δίνη ο Ψωμιάδης - Μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου τον Παναγιώτη Ψωμιάδη θα τον αντικαταστήσει, ως αναπληρωτής περιφερειάρχης, ο αδελφός του Διονύσης

Τρίτη12 Απριλίου 2011| ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

ΤOY ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
noikonomou@ekdotiki.gr
Σε πολιτική δίνη βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ύστερα από την ...καταδικαστική γι' αυτόν απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, η οποία προβλέπει ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος. Μια απόφαση που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: από την προσωρινή αργία μέχρι την οριστική παύση του από τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
Ο ίδιος κάνει λόγο για πολιτική δίωξη και προαναγγέλλει προσφυγή στον Αρειο Πάγο, όπου θα διεκδικήσει την ανατροπή της δικαστικής απόφασης του εφετείου. Την ίδια στιγμή κοινοβουλευτικοί παράγοντες μιλούν για την αρχή του πολιτικού τέλους του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς εκτιμούν ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση ο κ. Ψωμιάδης έχει δεχτεί σημαντικό πολιτικό πλήγμα.
Η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης αφορά τη μείωση προστίμου που όρισε η νομαρχία Θεσσαλονίκης για υποθέσεις νόθευσης καυσίμων που χρονολογούνται από το 2000. Υστερα από απόφαση του κ. Ψωμιάδη, που ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης, το πρόστιμο προς όφελος συγκεκριμένου πρατηριούχου υγρών καυσίμων μειώθηκε σημαντικά από τις 89.000 στις 5.000 ευρώ. Της απόφασης του εφετείου είχε προηγηθεί καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η οποία επίσης προέβλεπε ποινή φυλάκισης ενός έτους και η οποία έγινε το Φεβρουάριο του 2009. Την περασμένη εβδομάδα και αφού προηγήθηκε μια αναβολή της δίκης στο εφετείο, η υπόθεση τελικά εκδικάστηκε την περασμένη Πέμπτη.
Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα όσον αφορά τη διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας; Η απόφαση του εφετείου αναμένεται να καθαρογραφεί το επόμενο διάστημα (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτό μπορεί να διαρκέσει από μια εβδομάδα έως και ένα μήνα) και να σταλεί στο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιο Σώκο, ο οποίος στη συνέχεια θα προχωρήσει σε διοικητική πράξη, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα προβλέπει την προσωρινή αργία του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Σε μια τέτοια περίπτωση και μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου θα τον αντικαταστήσει ο αναπληρωτής περιφερειάρχης, που έχει οριστεί μετεκλογικά από τον κ. Ψωμιάδη, και είναι ο αδελφός του Διονύσης. Σε περίπτωση που κηρυχθεί έκπτωτος, τότε από την παράταξή του θα εκλεγεί ο νέος περιφερειάρχης με ψηφοφορία μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του κ. Ψωμιάδη.
Πολιτική δίωξη
Ο κ. Ψωμιάδης πέρασε χτες στην αντεπίθεση και έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη που δεν προέρχεται από το επίσημο ΠΑΣΟΚ, ούτε τον Αντώνη Σαμαρά και την επίσημη ΝΔ, αλλά από μεμονωμένα πρόσωπα από τον πολιτικό, αυτοδιοικητικό και δημοσιογραφικό χώρο». Μίλησε μάλιστα για «βρομοσκούληκα» και «ποντικούς» που θέλουν να φιμώσουν τη φωνή του για τη Μακεδονία. «Αν και κινδυνεύω από μια παράβαση των 1.000 ευρώ, θα μείνω όρθιος. Την ίδια στιγμή αυτοί που καταχράστηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τα υποβρύχια που γέρνουν μένουν ατιμώρητοι. Αν είναι να αρχίσει από εμένα η κάθαρση, ας αρχίσει», σημείωσε, προσθέτοντας με νόημα: «Δεν καταχράστηκα ούτε μια δραχμή, άλλοι κατασπατάλησαν και καταλήστευσαν τον ελληνικό λαό. Δεν είμαι από αυτούς που πεθαίνουν εύκολα. Είμαι πολύ σκληρός για να πεθάνω πολιτικά. Αυτή η τιμωρία πολιτικά με απογειώνει. Αυτήν τη στιγμή όμως τραβώ το δικό μου Γολγοθά».
Για την απόφαση σημείωσε: «Καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το κράτος απέναντι στους πολίτες. Ομως δε φοβόμαστε. Χάσαμε μία μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τους συκοφάντες».
Οσον αφορά το σενάριο να προχωρήσει στη δημιουργία κάποιας πολιτικής κίνησης ή πολιτικού κόμματος, ο κ. Ψωμιάδης σημείωσε πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι «η ενωμένη, πατριωτική, μεγάλη Κεντροδεξιά» και γι' αυτό θα έχει να πει περισσότερα σε λίγες μέρες. «Ο,τι είχα πει στο παρελθόν εξακολουθεί να ισχύει, αλλά δεν είναι της ώρας αυτές οι ανακοινώσεις», τόνισε. Οσον αφορά το πολιτικό του στίγμα, σημείωσε πως «ό,τι κάνω θα το κάνω για το καλό της Κεντροδεξιάς, της πατρίδας και της Μακεδονίας. Κυρίαρχη δύναμη στο χώρο της Κεντροδεξιάς είναι ο Αντώνης Σαμαράς»

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: