Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα για την Καταλονία

http://www.thousandnews.gr/images/remote/http--www.newsbeast.gr-files-temp-16368812FB837FF96CEA46C23F686D18.jpg 
Ισπανία: Αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα για την Καταλονία.«Δεν θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την Καταλονία»Η ισπανική κυβέρνηση
δήλωσε κατηγορηματικά πως το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας δεν θα διεξαχθεί, κανείς δεν είναι "πάνω από την κυρίαρχη βούληση όλων των Ισπανών".
"Αυτό το δημοψήφισμα δεν θα διεξαχθεί επειδή είναι αντισυνταγματικό", δήλωσε το νούμερο δύο της κυβέρνησης, η Σοράγια Σάενς ντε Σανταμαρία, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. "Επαφίεται σε όλους τους Ισπανούς να αποφασίσουν τι είναι η Ισπανία και πώς οργανώνεται" και "κανείς δεν είναι πάνω από την κυρίαρχη βούληση του ισπανικού λαού".
Ο πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης, Αρτούρο Μας, υπέγραψε επίσημα χθες ένα διάταγμα που συγκαλεί μία "λαϊκή διαβούλευση" για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, μία από τις πιο πλούσιες περιοχές της Ισπανίας στην οποία κυριαρχεί εδώ και χρόνια ένα αυτονομιστικό κίνημα.
Η κυβέρνηση ξεκίνησε αμέσως τη διαδικασία κατάθεσης προσφυγής στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Η προσφυγή αναστέλλει αμέσως το διάταγμα και τον καταλανικό νόμο βάσει του οποίου εκδόθηκε και ψηφίστηκε αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε.
"Λυπούμαστε πολύ για την πρωτοβουλία του προέδρου της Generalitat και θεωρούμε πως είναι λάθος: διασπά την καταλανική κοινωνία, διαιρεί τους Καταλανούς και τους απομακρύνει από την Ευρώπη", πρόσθεσε η Σοράγια Σάινς ντε Σανταμαρία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Πηγή: thousandnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: