Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ο αδερφός του πρωθυπ «ξήλωσε» τον παιδόφιλο λέκτορα

Πάτρα: Πώς ο αδερφός του πρωθυπουργού «ξήλωσε» τον παιδόφιλο λέκτορα 
Πάτρα: Πώς ο αδερφός του πρωθυπουργού «ξήλωσε» τον παιδόφιλο λέκτορα,Την Πέμπτη απολύθηκε οριστικά.Όταν ο αδερφός
του πρωθυπουργού, κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, «ξήλωνε» παιδόφιλο καθηγητή από το κολέγιο Αθηνών, έδινε την «σκύταλη» στον υπουργό Παιδείας να κυνηγήσει όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας που βρήκαν τον τρόπο να τρυπώσουν στα σχολεία.
Γιατί την τελευταία πενταετία καθηγητές που έπεφταν στην παγίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για υποθέσεις παιδοφιλίας, έβρισκαν τον τρόπο να επιστρέφουν στις σχολικές και πανεπιστημιακές έδρες εκμεταλλευόμενοι κενά και «παραθυράκια» του νόμου.
Η ιστορία που ξετύλιξε ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς την περασμένη Άνοιξη, απο τη μία οδήγησε σε ντόμινο αποκαλύψεων και απο την άλλη αποτελεί μια από τις πλέον χαρακτηριστικές υποθέσεις διεστραμμένων καθηγητών που εξαντλούν αρρωστημένα ένστικτα και φαντασιώσεις σε ανήλικα παιδάκια. Γιατί μπορεί ο άνθρωπος που ηγείται της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης να γνωρίζει έναν προς έναν τους χίλιους και πλέον παιδόφιλους που στήνουν παγίδες στα σχολεία, όμως πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να διδάσκουν, παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια δράση τους και οι υποθέσεις πήγαν στη δικαιοσύνη.
Η έρευνα όπως αναφέρει το protothema έδειξε ότι επτά δάσκαλοι και καθηγητές που κατηγορήθηκαν για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας και παιδοφιλία, βρήκαν τον τρόπο να γυρίσουν. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει η περίπτωση δασκάλας στα Χανιά, λέκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, πατέρα και γιου στο Κιλκίς, καθηγητή στη Θεσσαλονίκη και παιδόφιλων εκπαιδευτικών στην Κατερίνη και το Βύρωνα.
Ο καθηγητής που κατήγγειλε ο αδερφός του πρωθυπουργού
Ήταν αρχές της περασμένης Άνοιξης. Στο κολέγιο Αθηνών, στο οποίο πρόεδρος είναι ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, αρχίζει να κυκλοφορεί μια φήμη ότι ο 55χρονος καθηγητής μαθηματικών, προσπαθούσε μέσω facebook να αποπλανήσει μαθητές. Ο κ. Σαμαράς, μόλις αντελήφθη ότι ο μαθηματικός με την έντονη συνδικαλιστική δράση είχε ύποπτο ρόλο κινήθηκε αστραπιαία. Κατήγγειλε στην Αστυνομία την υπόθεση και οι “ράμπο” της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπιασαν δουλειά. Όπως αποκαλύφθηκε, ο μεσήλικας με τις ανώμαλες ορέξεις, είχε φτιάξει ένα προφίλ στο facebook και ψάρευε μέσα απο το διαδίκτυο παιδάκια για αποπλάνηση. Μάλιστα, μόλις κατάλαβε ότι οι κάποιοι από τους μαθητές του, τον είχαν πάρει χαμπάρι έσπευσε να εξαφανίσει τα ίχνη του διαγράφοντας τον λογαριασμό. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να εξαφανίσει τα στοιχεία που “κάρφωναν” την αρρωστημένη του δράση αφού, όπως είναι γνωστό, από το facebook δεν εξαφανίζεται ποτέ τίποτα καθως όλα τα αρχεία ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανακτηθούν. Έτσι, μόλις η ΕΛ.ΆΣ έλαβε το υλικό στα χέρια της, σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος και ο φάκελος βρίσκεται στα γραφεία του 23ου ανακριτή.
Όμως ο 55χρονος δεν συνελήφθη και τον ίδιο καιρό μετά την απόλυση του απο το κολέγιο του Ψυχικού, έκανε αίτηση στο υπουργείο Παιδείας και προσελήφθη ως αξιολογητής των βιβλίων. Και όλα αυτά ενώ η υπόθεση του εκκρεμούσε στα δικαστήρια. Βέβαια, ο υπουργός Παιδείας, μόλις  ενημερώθηκε για την πρόσληψη του παιδόφιλου καθηγητή, ενήργησε άμεσα με αποτέλεσμα ο μεσήλικας μαθηματικός στα μέσα Σεπτεμβρίου να ξηλωθεί για δεύτερη φορά.
Η καθηγήτρια στα Χανιά και ο λέκτορας στην Πάτρα
Εκτός από τα να “φαγωθεί” άμεσα ο σάτυρος μαθηματικός που προσελήφθη ως αξιολογητής, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημέρωση για μεγάλες υποθέσεις παιδόφιλων καθηγητών. Έτσι διαπιστώθηκε ότι στα Χανιά, πριν δύο χρόνια, είχε κατηγορηθεί δασκάλα για αποπλάνηση 13χρονου μαθητή. Όπως προέκυψε, είχε τεθεί αρχικά σε διαθεσιμότητα αλλά στη συνέχεια επέστρεψε και δίδασκε σε δημοτικό σχολείο. Και αυτή, πήρε το δρόμο της εξόδου από την εκπαίδευση.
Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε συλληφθεί στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ένας 34χρονος λέκτορας γιατί στον υπολογιστή του είχε κρυμμένα και κωδικοποιημένα 5000 ψηφιακά αρχεία με παιδιά. Μάλιστα, χρειάστηκε να γίνει ολόκληρη επιχείρηση γιατί όταν αρχικά έψαξαν τους υπολογιστές δεν βρήκαν τίποτα και έτσι χρειάστηκε να γίνει ψηφιακή ανάλυση για να βρεθούν τα κωδικοποιημένα αρχεία. Αν και τέθηκε σε αργία, ο λέκτορας επέστρεψε στο πανεπιστήμιο μέχρι που την Πέμπτη απολύθηκε οριστικά.
Την ίδια χρονιά, ένας καθηγητής στη Θεσσαλονίκη πατέρας μάλιστα δύο ανήλικων παιδιών κατέβαζε υλικό παιδικής πορνογραφίας το οποίο έκανε on line διακίνηση σε παιδόφιλους σε όλο τον κόσμο. Μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης τέθηκε σε αργία μέχρι που διαπιστώθηκε οτι είχε επανέλθει πριν έξι μήνες και έκανε κανονικά μάθημα σε παιδιά.
Στην Κατερίνη, πριν ενάμισι χρόνο, ένας 58χρονος δάσκαλος έκανε ασελγείς πράξεις σε μαθήτριες. Φέτος προσπάθησε να επανέλθει σε δημοτικό μέσω μιας γυναίκας συναδέλφου του που κατέθεσε τα χαρτιά του. Ομως υπάλληλοι που γνώριζαν την περίπτωση του δασκάλου ενημέρωσαν τον υπουργό και πριν δέκα ημέρες απολύθηκε.
Σε σχολείο του Βύρωνα προσπάθησε να επανέλθει ένας εκπαιδευτικός που πριν πέντε χρόνια απασχόλησε το πανελλήνιο γιατί ασελγούσε σε παιδάκια σε κατασκήνωση. Επειδή το δικαστήριο δεν είχε γίνει ο εκπαιδευτικός θέλησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να επανέλθει χωρίς όμως επιτυχία.
Τέλος, στο Κιλκίς, ένας 55χρονος δάσκαλος μαζί με το γιο του πιάστηκαν πριν ένα χρόνο από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διακινούν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο εκπαιδευτικός είχε καταφέρει να επιστρέψει σε σχολείο εκμεταλλευόμενος και αυτός το γεγονός ότι δεν είχε ολοκληρωθεί δικαστικά η υπόθεση. 
Πηγή: patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: