Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιους φόρους εξετάζει να μειώσει η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο..




Στο πλαίσιο πολιτικής αντεπίθεσης από το οικονομικό επίπεδο.Εντείνονται οι προσπάθειες του κυβερνητικού και οικονομικού επιτελείου να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα και να ανακόψουν τη δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από πακέτα φοροελαφρύνσεων, μετά το «φιάσκο» του ΕΝΦΙΑ.

Όπως αναφέρει η «Ημερησία» η κατάθεσή τους στη Βουλή δεν αποκλείεται να γίνει και εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται εν εξελίξει. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περάσει ένα μήνυμα στην κοινωνία, παρόμοιο με αυτό που επιχείρησε να περάσει και ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για ελαφρύνσεις από το βήμα της ΔΕΘ χωρίς την έγκριση της τρόικας.
Μεταξύ αυτών θα είναι το ψαλίδισμα της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από την 1 Ιανουαρίου 2015, η οποία θα διατηρηθεί μέχρι και το 2016.  Εκτός αυτού, εξετάζονται νέες αντικειμενικές αξίες μεσοσταθμικά μειωμένες περίπου 15%, που θα επιφέρουν μείωση και στον ΕΝΦΙΑ, με ταυτόχρονες αλλαγές στο πόθεν έσχες που θα εφαρμόζεται όχι στην αντικειμενική αξία του ακινήτου όπως ισχύει σήμερα αλλά στην πραγματική τιμή πώλησης του ακινήτου

Παράλληλα, αναμένεται αλλαγή προς τα κάτω των φορολογικών συντελεστών και για ιδιώτες και για τους επιχειρηματίες.
Σε αυτή την περίπτωση για τους ιδιώτες το 42% θα κατέβει στο 32% και ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων θα διαμορφωθεί σταδιακά από το 26% στο 15%.

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι και η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ τόσο στην εστίαση, που είχε ουσιαστικά υιοθετηθεί δοκιμαστικά, όσο και στα νησιά.

Τέλος στο καυτό ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι δόσεις αποπληρωμής που θα φτάνουν έως 100 για ποσά που δεν ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ.  
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: