Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Μέγας χορηγός στην Αμφίπολη η «Ελληνικός Χρυσός»

http://www.seleo.gr/media/k2/items/cache/cc55892426a1b3c32c6cde400e70e66c_L.jpg 
Μέγας χορηγός στην Αμφίπολη η «Ελληνικός Χρυσός».Μερίδιο από την αίγλη των αρχαιολογικών ευρημάτων στην Αμφίπολη εξαγοράζει η εταιρεία
«Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», η οποία επιδιώκει να προβληθεί και να καλλωπίσει το προφίλ της, μέσω χορηγίας στον Δήμο Αμφίπολης.
Όπως αποκαλύπτει η «Εφ.Συν.», έπειτα από ατελέσφορες προσπάθειες να γίνει χορηγός αθλητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης, η «Ελληνικός Χρυσός» γίνεται τελικά δημοτικός σπόνσορας, χορηγώντας υλικά, υποδομή και τεχνογνωσία για τον περιβάλλοντα χώρο του λόφου Καστά, προς υποστήριξη της ανασκαφής.
«Βοηθούν στο πλαίσιο ανταποδοτικών που έχουν στον δήμο μας. Ενδιαφέρονται για χορηγίες και αφού δεν μπορούν απευθείας μέσω του μνημείου, το κάνουν στον δήμο. Κι εμείς ένα μέρος από αυτά τα δίνουμε για την υποδομή, όχι για το έργο των ανασκαφών, είναι για τα έργα υποδομής και υποστήριξης», λέει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η «Ελληνικός Χρυσός» έχει χορηγήσει στον χώρο της ανασκαφής, ανάμεσα σε άλλα, γεννήτρια και είδη φωτισμού, χημικές τουαλέτες και υλικά για τη μεταφορά και εγκατάσταση αγωγού περίπου 800 μέτρων για πόσιμο νερό.
Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε και με το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο δηλώνει άγνοια για τη συγκεκριμένη χορηγία, ξεκαθαρίζει ότι ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα στην ανασκαφή και υποστηρίζει ότι «αν η «Ελληνικός Χρυσός» δίνει χορηγία στον δήμο και ο δήμος φτιάχνει έργα υποδομής γύρω από τον χώρο ανασκαφής, είναι δικό του θέμα».
Πάντως η γεν. γραμματέας του υπουργείου, Λίνα Μενδώνη, μόλις πριν από δύο μέρες ανέφερε σε συνέντευξή της ότι «δεν είμαστε αρνητικοί στην ιδιωτική χορηγία, κάθε άλλο, άλλωστε υπάρχει χορηγικό πλαίσιο, προβληματικό, παρ' όλα αυτά υπάρχει».
* Αναλυτικά το ρεπορτάζ του Γιάννη Μπασκάκη, στην «Εφημερίδα των Συντακτών
http://www.seleo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: