Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Άγνωστος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε αστυνομικό στο Μιζούρι

Άγνωστος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε αστυνομικό στο Μιζούρι
Άγνωστος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε αστυνομικό στο Μιζούρι.Ένας αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμούς χθες Σάββατο στο Φέργκιουσον,
στην πολιτεία Μιζούρι των ΗΠΑ, το προάστιο του Σεντ Λιούις όπου είχαν σημειωθεί τον Αύγουστο ταραχές μετά τον φόνο ενός νεαρού μαύρου από έναν λευκό αστυνομικό.
Τα τραύματα που έχει υποστεί ο αστυνομικός δεν είναι σοβαρά, ανακοίνωσε η υπηρεσία Δημόσιας Ασφάλειας του Μιζούρι, ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμός του Σεντ Λιούις KSDK μετέδωσε ότι έχει τραυματιστεί στο χέρι.
«Διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό του υπόπτου», πρόσθεσε η υπηρεσία Δημόσιας Ασφάλειας, προθέτοντας ότι το συμβάν σημειώθηκε σε ένα δημοτικό κέντρο το οποίο βρίσκεται λίγο πιο μακριά από το σημείο που είχαν πραγματοποιηθεί τα επεισόδια τον Αύγουστο.
Εξάλλου προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν το περιστατικό σημειώθηκε στο Φέργκιουσον ή σε κάποιο γειτονικό προάστιο και η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα στην περιοχή.
Περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημείο του συμβάντος, ενώ μια μικρή ομάδα αποσπάστηκε και πραγματοποίησε διαμαρτυρία μπροστά από το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον.
Στο Φέργκιουσον, μια συνοικία του Σεντ Λιούις, σημειώθηκαν ταραχές μετά τον φόνο του Μάικλ Μπράουν, ενός 18χρονου μαύρου, από τον λευκό αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον στις 9 Αυγούστου. Το περιστατικό αυτό αναζωπύρωσε τις φυλετικές εντάσεις που υποβόσκουν στις ΗΠΑ.
Την Πέμπτη ο διοικητής της αστυνομίας του Φέργκιουσον Τομ Τζάκσον έδωσε στη δημοσιοότητα ένα βίντεο στο οποίο ζητεί συγγνώμη από τους γονείς του Μπράουν, έπειτα από τις σφοδρές επικρίσεις και που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες και τα αιτήματα να παραιτηθεί.
Η συγγνώμη του Τζάκσον πάντως δεν έγινε θετικά δεκτή από κάποιους και προκάλεσε διαδηλώσεις.
Μετά τον φόνο του Μπράουν κατά τις εβδομάδες που διήρκησαν οι διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον, μια κοινότητα 21.000 κατοίκων όπου ζουν κυρίως μαύροι, σημειώθηκαν βίαια επεισόδια. Πολλοί έχουν ζητήσει την αποπομπή του Τζάκσον καθώς θεωρούν ότι προσπάθησε να καταστείλει βίαια τις διαδηλώσεις.
Πηγή: enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: