Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Χίσλοπ-«Οι Κρητικοί με αντιμετωπίζουν σαν ντόπια»

«Οι Κρητικοί με αντιμετωπίζουν σαν ντόπια» 
Η Βικτόρια Χίσλοπ όταν ήταν φοιτήτρια επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κρήτη, αλλά δεν είχε πάει στον Άγιο Νικόλαο.Πλέον, η συγγραφέας ..

και δημοσιογράφος διατηρεί σπίτι στο ανατολικό τμήμα του νησιού, ενώ το βιβλίο της «Το Νησί» παγκόσμιο best seller και η μεταφορά του στην τηλεόραση γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για την Κρήτη και το πώς την αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. 
 «Οι κάτοικοι με αντιμετωπίζουν σαν ντόπια. Έχω πολλούς φίλους και μάλιστα πρόσφατα πήγα σε έναν παραδοσιακό γάμο. Με βλέπουν σαν φίλη τους πια, ύστερα από 6 χρόνια που έρχομαι. Αντίθετα, στην Αγγλία μπορεί να μείνεις σε ένα χωριό για χρόνια και να μη λες ούτε καλημέρα. Είναι πιο σνόμπ, οι άνθρωποι εκεί». Το νέο της μυθιστόρημα λέγεται «Ανατολή» και κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στην Αγγλία και αργότερα στην Ελλάδα και διηγείται μια ιστορία που διαδραματίζεται στην Κύπρο. Η ίδια αποκάλυψε πως το επόμενο βιβλίο της έχει αποφασίσει να έχει θέμα την Αθήνα. Μάλιστα, τον επόμενο χρόνο σκοπεύει να τον περάσει στην πρωτεύουσα. «Έρχομαι σχεδόν κάθε μήνα για δουλειά, για να δω φίλους και παραστάσεις, αλλά για να γράψω κάτι δεν θέλω να νιώθω τουρίστρια. Αποφάσισα να νοικιάσω ένα διαμέρισμα στα Πατήσια για να αποκτήσω τη γειτονιά μου, να πηγαίνω στο φούρνο, στο μανάβη να ζήσω σαν Αθηναία». ΠΗΓΗ: People

Δεν υπάρχουν σχόλια: