Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

«Καίνε» Μεϊμαράκη, Β. Χατζηλάμπρου και Γ. Νταβρής

http://patrasnews.com/wp-content/uploads/2014/09/patrasnews_2014-09-28_09-58-17-650x250.jpg 
Πάτρα : «Καίνε» τον Μεϊμαράκη, Β. Χατζηλάμπρου και Γ. Νταβρής.Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έστειλε ο υφυπουγός Αμυνας Γιάννης
Λαμπρόπουλος μια υπόθεση, στο βάθος της οποίας βρίσκεται όγκος καταγγελιών κατά του τότε υπουργού Αμυνας, σημερινού προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική, για τρεις λόγους:
1. Διότι η υπόθεση αφορά και τα εξοπλιστικά προγράμματα και διαχείριση αμυντικών συστημάτων του υπουργείου.
2. Διότι στην υπόθεση που πήγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταγγέλλων και επιτιθέμενος είναι ο πρώην υπαρχηγός Αεροπορίας και σημερινός βουλευτής Γιώργος Νταβρής.
3. Διότι ο κ. Λαμπρόπουλος ήταν και στο παρελθόν υφυπουργός Αμυνας και είχε στείλει παρόμοια υπόθεση στον τότε πρωθυπουργό κ. Καραμανλή με βαρύτατο περιεχόμενο για τη διαχείριση των εξοπλιστικών επί υπουργίας Μεϊμαράκη.
Στα έγγραφα που στέλνει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Λαμπρόπουλος περιλαμβάνονται: α) επιστολές του βουλευτή Νταβρή με σκληρότατο περιεχόμενο και για τον κ. Μεϊμαράκη και για την τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, β) πρακτικά της Βουλής, στα οποία επίσης υπάρχουν τέτοιες βαριές καταγγελίες από τον κ. Νταβρή αλλά και άλλους πολιτικούς.
Στις επιστολές αυτές ο κ. Νταβρής αναφέρεται σε σκάνδαλα στα εξοπλιστικά αλλά και σε εγκληματική διαχείριση αμυντικών μυστικών πριν και μετά τον ηρωικό θάνατο του αεροπόρου Κώστα Ηλιάκη, ανοιχτά της Καρπάθου.
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή στις 28 Αυγούστου 2014 ο κ. Νταβρής προκάλεσε τον υφυπουργό Αμυνας κ. Λαμπρόπουλο με επιστολή του, στην οποία τον «εξεβίαζε» με το δίλημμα «είτε εγώ ως στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων με τόσο υψηλή θέση και με κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας λέω ψέματα για ύπαρξη σκανδάλων και πρέπει να πάω στον εισαγγελέα, είτε αυτά που λέω είναι αλήθεια και είστε επίορκοι και δεν τα στέλνετε στον εισαγγελέα κάνοντας παράλληλα έρευνα».
Ο κ. Νταβρής στα πρακτικά της Βουλής αναφέρεται σε «αντισταθμιστικά αμαρτήματα».
Είναι τα περίφημα «αντισταθμιστικά ωφελήματα».
Στην ίδια συζήτηση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής κ. Χατζηλάμπρου, καταγγέλλει ότι στους πίνακες που έδωσε η κυβέρνηση στα κόμματα έχουν εξαφανιστεί περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ από τα «αντισταθμιστικά αμαρτήματα» που προβλέπονται σε 85 συμβάσεις, οι οποίες στοίχισαν στο ελληνικό κράτος το ιλιγγιώδες ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οπως αναφέρεται στα πρακτικά, το τρικ για να μη στοιχειοθετούνται τα αμαρτήματα είναι ότι χαρακτηρίζονται οι συμβάσεις και οι πληροφορίες για αυτές «απόρρητες», με αιτιολογία ότι δεν πρέπει να μάθουν οι εταιρείες τα μυστικά των αντιπάλων τους…
Μαζί με τα απόρρητα των εταιρειών, όμως, όπως είναι φανερό από τις καταγγελίες που έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής, καταβάλλεται προσπάθεια να μην αποκαλυφθεί γιατί δεν έγιναν τα αντισταθμιστικά που προέβλεπαν οι συμβάσεις και ποιοι «τσέπωσαν» τα 210 εκατομμύρια που λείπουν…
Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη Βουλή ο υπηρεσιακός βοηθός (Αδαμίδης) του υφυπουργού κ. Λαμπρόπουλου και του είπε, μεταξύ άλλων, ότι τα θέματα θα σταλούν στον εισαγγελέα γιατί οι ευθύνες παραμένουν ακέραιες για τις συμβάσεις και τα αντισταθμιστικά που δεν υλοποιήθηκαν, καθώς ΔΕΝ υπήρξαν εγγυητικές επιστολές για όλες τις συμβάσεις και συνέδεσε ευθέως στα πρακτικά της Βουλής ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από την υπόθεση της εταιρείας ΣΟΝΑΚ!!!
Στα πρακτικά της Βουλής, λοιπόν, οι υπηρεσιακοί παράγοντες παραδέχονται ότι υπάρχουν συμβάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί και έχει υποστεί ζημιά το Δημόσιο, αλλά αποκαλύπτονται και άλλες περιπτώσεις που θα ερευνηθούν, όπως αυτή με την υπερκοστολόγηση του νοσοκομείου 251 της Αεροπορίας, για την οποία ο κ. Χατζηλάμπρου λέει:
Το πρόσωπο – μυστήριο που ζητούσε μίζα 200.000 ευρώ «Ο (βουλευτής της Ν.Δ.) κ. Νταβλούρος είχε κάνει ερώτηση για υπερκοστολόγηση και υπερκτίμηση 170% και άνω, και συνοδευτικά κείμενα αναφέρουν ότι η εταιρεία βεβαιώνει ότι ΔΕΝ κατασκεύασε τέτοιο έργο. Αλλά εμφανίζεται κάποιος Χατζής και θέλει 200.000 ευρώ για να υλοποιηθεί το έργο και να το αποδεχθεί το υπουργείο».
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λοιπόν, πρέπει να ερευνήσει και ποιος είναι αυτός ο κ. Χατζής, έργο που δεν είναι καθόλου δύσκολο αφού ένα άνοιγμα των τηλεφωνικών επαφών της εποχής εκείνης μεταξύ εμπλεκομένων προσώπων από την εταιρεία (η αμερικάνικη Pratt & Withney με αντιπρόσωπο τον Χ. Σταυρακάκη) και το υπουργείο, και καταθέσεις από υπηρεσιακά και πολιτικά πρόσωπα πανεύκολα θα ταυτοποιήσουν τον κ. Χατζή.
Αν στη συνέχεια αποδειχθεί ότι είχε σχέση με το υπουργείο, με πολιτικά πρόσωπα και όντως ζήτησε χρήματα, ανοίγει ο ασκός…
Από την πλευρά του ο κ. Νταβρής στις επιστολές του κατηγορούσε με πολύ έντονο τρόπο την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας για εγκληματικό κουκούλωμα διαρροής απόρρητων αμυντικών μυστικών και συγκάλυψη ευθυνών και στα εξοπλιστικά και στο θάνατο του αεροπόρου Κώστα Ηλιάκη.
patrastimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: