Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Σύμμαχοι παχύσαρκων και διαβητικών τα γαλακτοκομικά

http://directnews.gr/images/stories/ygia/fotos/2014sep/galaktokomika_28-9-2014.jpg 
Σύμμαχοι των παχύσαρκων και των διαβητικών τα γαλακτοκομικά.Νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά, εξετάζει την επίδραση της
κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων σε μεταβολικούς δείκτες...

όπως τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά, τα επίπεδα γλυκόζης, λιπιδίων και φλεγμονωδών δεικτών στο αίμα και η αρτηριακή πίεση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Applied Physiology, Nutrition and Metabolism, η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων φαίνεται ότι σχετίζεται με βελτίωση ορισμένων μεταβολικών δεικτών και μείωση του κινδύνου εμφάνισης μεταβολικών διαταραχών όπως η παχυσαρκία και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Στην έρευνα, όπως αναφέρει το neadiatrofis.gr, συμμετείχαν συνολικά 233 υγιείς ενήλικες, οι οποίοι κατανάλωναν κατά μέσο όρο 2,5 μερίδες γαλακτοκομικών ανά ημέρα.

Από τα αποτελέσματα της μελέτης προέκυψε ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης σε άνδρες και γυναίκες και χαμηλότερο σωματικό βάρος μόνο στους άνδρες. Επιπλέον, η υψηλότερη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων σχετίστηκε με χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η παρούσα μελέτη επιβεβαιώνει τα ευρήματα προηγούμενων μελετών, που δείχνουν ότι η υψηλότερη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων δε φαίνεται να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Σε κάθε περίπτωση απαιτούνται περισσότερες μελέτες προκειμένου να διευκρινιστεί η επίδραση της αυξημένης κατανάλωσης γαλακτοκομικών στο μεταβολικό προφίλ υγιών και μη πληθυσμών.

directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: