Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Συρία: Απειλεί με αντίποινα το Μέτωπο αλ Νόσρα

Συρία: Απειλεί με αντίποινα το Μέτωπο αλ Νόσρα 
Συρία: Απειλεί με αντίποινα το Μέτωπο αλ Νόσρα.«Βρισκόμαστε σε ένα μακρύ πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σε μήνες ούτε χρόνια,
αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να διαρκέσει δεκαετίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Άμπου Φίρας αλ Σούρι.
H οργάνωση Μέτωπο αλ Νόσρα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, καταδίκασε σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι ισοδυναμούν με έναν πόλεμο εναντίον του Ισλάμ, και απείλησε με αντίποινα τις χώρες της Δύσης και τις αραβικές χώρες που συμμετέχουν.
«Βρισκόμαστε σε ένα μακρύ πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σε μήνες ούτε χρόνια, αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να διαρκέσει δεκαετίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Άμπου Φίρας αλ Σούρι.
«Δεν πρόκειται για έναν πόλεμο εναντίον του Μετώπου αλ Νόσρα, πρόκειται για έναν πόλεμο εναντίον του Ισλάμ», πρόσθεσε σε ένα ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στους λογαριασμούς της οργάνωσης στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, στην πρώτη αντίδραση μετά την έναρξη των επιδρομών την Τρίτη.
Πολλοί μαχητές της οργάνωσης σκοτώθηκαν σε μια επίθεση εναντίον μια βάσης σε περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες στη βορειοδυτική Συρία την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων.
«Αυτές οι χώρες έπραξαν μια ελεεινή ενέργεια που τους εντάσσει στον κατάλογο εκείνων που βρίσκονται στο στόχαστρο των δυνάμεων των τζιχαντιστών σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε ο εκπρόσωπος.
Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: