Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Γόνος γνωστής πολιτικής οικογένειας.. με πλαστά πιστοποιητικά

Γόνος γνωστής πολιτικής οικογένειας μονιμοποιήθηκε στον Δήμο Ξάνθης με πλαστά πιστοποιητικά 
Γόνος γνωστής πολιτικής οικογένειας μονιμοποιήθηκε στον Δήμο Ξάνθης με πλαστά πιστοποιητικά.Στην Εισαγγελία Ξάνθης έφτασε την περασμένη
εβδομάδα ο φάκελος δημοτικού υπαλλήλου ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών που έχει χρησιμοποιήσει για τη μονιμοποίησή του, είχε στην κατοχή του πιστοποιητικά, η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται καθώς και ψευδείς βεβαιώσεις. Πρόκειται για
επί σειρά ετών εργαζόμενο του Δήμου Ξάνθης, που μάλιστα προέρχεται από πολιτική οικογένεια της περιοχής. Η υπόθεση ήρθε στο φως κατά τον έλεγχο όλων των πιστοποιητικών όλων των υπαλλήλων του Δήμου, που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες κατ' εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών και ήδη έχει αποδώσει καρπούς, καθώς εντοπίστηκαν τρία συνολικά περιστατικά υπαλλήλων με πλαστά πτυχία, όπως αποκάλυψε η Εφ. Ακρίτας και το ThrakiToday.com.
Ωστόσο η εν λόγω υπόθεση απασχόλησε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τους ελεγκτές ενώ τα αποτελέσματα του ελέγχου έχουν γίνει γνωστά στους αρμόδιους ήδη από το καλοκαίρι και όταν στο τιμόνι του Δήμου βρισκόταν ακόμη ο πρώην Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης.
Στη συνέχεια όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του "Ακ" και του ThrakiToday.com ο φάκελος διαβιβάστηκε και στην Εισαγγελία, όπως άλλωστε προβλέπεται σχετικώς, ενώ αναμένεται η πειθαρχική ποινή από πλευράς του Δήμου, η οποία σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία είναι η απόλυση.
Υπενθυμίζεται πως στις τρεις περιπτώσεις υπαλλήλων που εντοπίστηκαν με πλαστά πτυχία, λυκείου και δημοτικού, επιβλήθηκε η ποινή της απόλυσης και οι ίδιοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ήδη από την περασμένη άνοιξη.
πηγή: thrakitoday

Δεν υπάρχουν σχόλια: