Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Τι μπορείτε να κάνετε με τα πολύ ώριμα φρούτα.Διαβάστε..

 Τι μπορείτε να κάνετε με τα πολύ ώριμα φρούτα 
Τι μπορείτε να κάνετε με τα πολύ ώριμα φρούτα.Σε όλους μας έχει τύχει να μην προλάβουμε να καταναλώσουμε εγκαίρως όλα..
τα φρούτα που αγοράσαμε στα τελευταία ψώνια και πλέον ξέρουμε ότι μέσα σε 1-2 μέρες θα πρέπει να πεταχτούν.
Τα πολύ ώριμα (γινωμένα) φρούτα, όμως, συνήθως είναι και πιο εύγευστα. Από την άλλη αυτό δεν είναι αρκετό για να μπορέσουμε να τα φάμε σε τόσο μεγάλες ποσότητες.
 

Δείτε μερικές έξυπνες λύσεις για να εκμεταλλευτείτε τα φρούτα που είναι πολύ γινωμένα και να μη χρειαστεί να πετάξετε κανένα φρούτο στο μέλλον.

Κάντε μαρμελάδα: Είναι ένας γρήγορος και γευστικότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείτε τα γινωμένα φρούτα. Μάλιστα η μαρμελάδα διαρκεί και πολύ καιρό στο ντουλάπι.

Κάντε πίτες: Με λίγο έτοιμο φύλλο σφολιάτας και βούτυρο μπορείτε να φτιάξετε απίθανα γλυκίσματα για επιδόρπιο, τα οποία είναι και υγιεινά.

Κάντε smoothies: Τι πιο απλό από το να αντικαταστήσετε ένα γεύμα σας με ένα smoothie από όλα τα γινωμένα φρούτα που σας έχουν μείνει;

Κάντε σάλτσες για κρέας: Τα καλύτερα μενού εστιατορίων έχουν σάλτσες από φρούτα για να συνοδεύουν τα πιάτα με κρέας. Συνήθως το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ψιλοκόψετε το φρούτο, να το προσθέσετε σε ζωμό κρέατος μαζί με βαλσάμικο ξίδι, να ομογενοποιήσετε το μείγμα και να έχετε την δική σας, σπιτική σάλτσα για κρέας. Υπάρχουν άλλωστε άφθονες άλλες συνταγές για τέτοιες σάλτσες.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: