Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Μοιραίο για τον πυροσβέστη το παλιό σύστημα ασυρμάτων

http://www.newslog.gr/images/medium/2014/09/28/moiraio-gia-ton-purosbesti-sto-palaio-faliro-to-aparxaiwmeno-sustima-asurmatwn-2157091.jpg 
Μοιραίο για τον πυροσβέστη στο Παλαιό Φάληρο το απαρχαιωμένο σύστημα ασυρμάτων.Σοκάρουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της
δημοσιότητας, σχετικά με τον θάνατο του 33χρονου πυροσβέστη, που είχε χάσει τη ζωή του μαζί με μία γυναίκα στην πυρκαγιά στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με τον«Ελεύθερο Τύπο», οι συνάδελφοι του Ματθαίου Μάντζιου καταγγέλουν πως η επιστροφή στο αναλογικό σύστημα επικοινωνιών στάθηκε μοιραία για τον άτυχο πυροσβέστη.

«Κέντρο πεθαίνω. Μένω από οξυγόνο. Βοήθεια. Ελάτε να με βοηθήσετε», ήταν τα τελευταία λόγια που είπε στον ασύρματο ο ήρωας πυροσβέστης, λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να σώσει 44χρονη γυναίκα από φλεγόμενο διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το σήμα του διαβιβάστηκε στο κέντρο στις 21.40 από τον αναλογικό ασύρματό του, καθώς το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας TETRA δεν λειτουργεί εδώ και ενάμιση μήνα, ύστερα από τη μη ανανέωση της σύμβασης με την εταιρεία εγκατάστασης λόγω κόστους.

Η φωνή του 33χρονου Ματθαίου Μάντζιου που καλούσε σε βοήθεια δεν ακουγόταν καθαρά και οι αξιωματικοί του κέντρου επιχειρήσεων έχασαν στις 21.40 κάθε επικοινωνία μαζί του. Το τελευταίο πράγμα που μπόρεσαν να καταλάβουν ήταν τον κωδικό «1-300» που διαβίβασε και ο οποίος σημαίνει ότι ο 33χρονος είχε εγκλωβιστεί και καλούσε κλιμακοφόρο για τη διάσωσή του.

Το κλιμακοφόρο επιχείρησε διάσωση στις 23.00 όταν ο πυροσβέστης ήταν ήδη νεκρός. Ο συνδικαλιστής πυροσβέστης, Βασίλης Ανδρεαδάκης, δηλώνει ότι το μοιραίο βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2014 είχε υπηρεσία και άκουσε με τα αφτιά του τη συνομιλία του άτυχου συναδέλφου του με το κέντρο.

«Το κέντρο δεν τον άκουγε καθαρά και του έλεγε “επανέλαβε”», λέει. Για το πρόβλημα με τους ασυρμάτους, η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος έστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια.

«Εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, το Π.Σ αντιμετώπισε στις υπηρεσίες της Αττικής την παύση του σύγχρονου συστήματος ασύρματων επικοινωνιών του».
Πηγή: Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: