Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Το "χαρτί" της Ορθοδοξίας έπαιξε η Ν.Δ... Αννα Καραμανλή.

 http://www.agioritikovima.gr/media/k2/items/cache/28a14b28ef4b199a13a92174f89a65ce_L.jpg 
Το "χαρτί" της Ορθοδοξίας έπαιξε η Ν.Δ..Λίγο κράτησε το συναινετικό κλίμα για το νομοσχέδιο σχετικά με την απόδοση νομικού καθεστώτος στις
θρησκευτικές κοινότητες αφού η εισηγήτρια της Ν.Δ., Αννα Καραμανλή, σήκωσε τους τόνους κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου θέτοντας βέτο στη μείωση του ελάχιστου αριθμού των 300 υπογραφών για την ίδρυση θρησκευτικού νομικού προσώπου, όπως πιέζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο υπουργός Παιδείας, Αν. Λοβέρδος, κινήθηκε σε διαφορετικό κλίμα κι εμφανίστηκε ανοιχτός σε διορθώσεις επί σημείων του νομοσχεδίου, όπως τη ρητή αναφορά ότι οι 300 υπογραφές αφορούν όλη την επικράτεια κι όχι μόνο μια γεωγραφική περιοχή.
Η εισηγήτρια της Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συζήτησης σχετικά με το αριθμητικό όριο των 300 προσώπων» και δεν παρέλειψε να παίξει το «χαρτί» της Ορθοδοξίας επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί κάποιος να ιδρύει θρησκευτικό νομικό πρόσωπο με 100 υπογραφές όταν η Εκκλησία της Ελλάδος για να ιδρύσει μια ενορία απαιτούνται 300 υπογραφές αρχηγών οικογενειών.
«Πόσο δίκαιο είναι να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο με ύψος δύο μέτρα να φορέσει το κουστούμι ενός ανθρώπου με ύψος 1,70, η Εκκλησία της Ελλάδος είναι υψηλότερη γιατί οι περισσότεροι Έλληνες είναι ορθόδοξοι» σημείωσε χαρακτηριστικά η Αν. Καραμανλή.
Για «εισήγηση για τηλεοπτικά παράθυρα» που «αποδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η συγκυβέρνηση» έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Αμανατίδης.
Η ρητή αναφορά του νομοσχεδίου ότι οι περισσότερες χριστιανικές κοινότητες αναγνωρίζονται χωρίς να χρειαστεί να προσκομίσουν τις 300 υπογραφές μάλλον επιβεβαιώνει τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν με το όριο των υπογραφών. Μάλιστα η εισηγήτρια των ΑΝ.ΕΛΛ., Στ. Ξουλίδου, τόνισε ότι πιθανότατα δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τις 300 υπογραφές ούτε καν οι κοινότητες των παλαιοημερολογιτών.
Στο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές κοινότητες επανακατατέθηκαν οι κυβερνητικές τροπολογίες που αποσύρθηκαν από το νομοσχέδιο για την Εφοδιαστική μετά από τις αντιδράσεις για το εκπρόθεσμό τους.
Πηγή: agioritikovima.gr/ Κώστας Παπαγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: