Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Υεμένη: Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη Για την Υεμένη

Υεμένη: Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη 
Η Αλ Κάιντα της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη μιας ρουκέτας κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαναά, την ώρα που η ...
αμερικανική διπλωματική αποστολή εξέφρασε αμφιβολίες για το γεγονός ότι η αμερικανική πρεσβεία βρέθηκε στο στόχαστρο μιας επίθεσης.
Η οργάνωση «Άνσαρ αλ Σαρία είχε ως στόχο την αμερικανική πρεσβεία στη Σαναά εκτοξεύοντας μία αντιαρματική ρουκέτα τύπου Law» διαβεβαίωσε σε μία ανακοίνωσε που αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η οργάνωση Άνσαρ αλ Σαρία, όπως ονομάζεται η Αλ Κάιντα που δρα στην Υεμένη.
Πολλοί στρατιώτες που βρίσκονταν μπροστά στην πρεσβεία τραυματίστηκαν και ένα τεθωρακισμένο όχημα υπέστη ζημιές σε αυτήν την επίθεση που διέπραξε η οργάνωση προκειμένου «να εκδικηθεί για τα παιδιά των μουσουλμάνων που βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας επίθεσης ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην επαρχία Τζόφ χθες» διευκρινίζεται στο κείμενο.
Λίγο πριν, η διπλωματική αποστολή είχε αναφέρει ότι δεν είχε «κανένα λόγο να πιστεύει ότι η αμερικανική πρεσβεία βρέθηκε στο στόχαστρο» μιας επίθεσης, ενώ διαβεβαίωσε ότι η πρεσβεία δεν είχε «πληγεί» και ότι οι αρχές της Υεμένης πραγματοποιούν έρευνες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: