Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Σήμα κινδύνου για Παναθηναϊκό

Σήμα κινδύνου για Παναθηναϊκό

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011 Τη δύσκολη οικονομική θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που θα γίνει ακόμη δυσκολότερη αν συνεχιστεί η… αποχή των μετόχων και δεν επιτευχθεί ο στόχος της κατάκτησης στο πρωτάθλημα (ή της εξόδου στο Champions League) καταδεικνύουν τα στοιχεία της έκθεσης της «Grant Thorton Greece», που ...
δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Φίλαθλος».
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, τα λειτουργικά έξοδα της τρέχουσας σεζόν έχουν αυξηθεί κατά περίπου 17 εκατ. ευρώ από 30,756 εκ. ευρώ σε 47,923 εκ. ευρώ. Επί παραδείγματι, απορία προκαλεί το ποσό των 168.000 ευρώ που προβλέπεται για αμοιβή γεωπόνου της Παιανίας.

Παράλληλα τονίζονται παραλήψεις στην πρόβλεψη για έσοδα από εισιτήρια, χορηγίες και διαφημίσεις, που αναμένεται να έχουν «πτώση» λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ επισημαίνονται υποχρεώσεις προς ποδοσφαιριστές και ότι δεν έχουν παραληφθεί τα σχετικά τιμολόγια από τους μάνατζέρ τους.

Η Grant Thorton εκφράζει τις επιφυλάξεις της για λάθη στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών σχετικά με την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης, καθώς όσα έχουν υπογραφεί μετά τις 30 Ιουνίου 2010 φορολογούνται με το 45% και όχι το 21,2% που ίσχυε μέχρι τότε, κάτι που επιβαρύνει για επιπλέον 8 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό.

Για προσθήκες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο προβλέπεται ποσό 6,8 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεδομένου ότι προβλέπονται υποχρεώσεις για μεταγραφές περασμένων ετών (καταβολή χρημάτων σε Μαρσέιγ για Σισέ, Λίβερπουλ για Λέτο κλπ.) ύψος 4,8 εκατ. ευρώ, απομένουν 2 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο να δοθούν.

Η έκθεση προβλέπει ότι η ζημιά της ΠΑΕ την επόμενη τριετία θα εκτοξευτεί στα 150 εκατ. ευρώ. Από τα 11 εκατ. ευρώ της σεζόν 2008/09, η «μαύρη τρύπα» αυξήθηκε στα 30 εκατ. ευρώ την επόμενη, ενώ την περίοδο 2010/11 εκτιμάται πως θα κλείσει στα 48 εκατ. ευρώ.(πηγη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: