Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
Πραγματοποιήθηκε στον Μακρύγιαλο η κοπή πίτας της Ένωσης Υπαλλήλων Αστυνομικών Ν. Πιερίας. Στην κοπή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος ...Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Φωτόπουλος Χρήστος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ν. Πιερίας κ. Φώτης Δημήτριος, η Αντιδήμαρχος Πύδνα-Κολινδρού  Παρασκευή Γαβριηλίδου και αστυνομικοί των τμημάτων Αιγινίου και Κολινδρού.



2
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Πιερίας την Κυριακή. Στην κοπή της πίτας, εκτός από πολλά μέλη της Ένωσης, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Αμοιρίδης και Κώστας Κουκοδήμος, καθώς και εκπρόσωποι των βουλευτών Θανάση Παπαγεωργίου και Μαρίας Μίχου.



3
Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού

Αναβίωσε το έθιμο της «Μπάμπως»

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του, την Αναβίωση του Εθίμου της «Μπάμπως», το περασμένο Σάββατο στο Κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού και το βράδυ στο Κέντρο Δεξιώσεων Γυαλός. Το έθιμο αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα της Ανατολικής Ρωμυλίας όπου η προγονοί μας τιμούσαν τη Μπάμπω, τη γηραιότερη και πιο έμπειρη γυναίκα του χωρίου, που στα παλιά χρόνια εκτελούσε και χρέη μαμής. Στο πρόσωπο της γενικά τιμούσαν τη ζωή, τη γονιμότητα και τη γυναίκα ως μάνα.

Με αφορμή το έθιμο, οφείλουμε να αναδείξουμε στην πράξη όλα εκείνα που συνθέτουν τη σύγχρονη γυναικεία παρουσία. Τη θέση και το ρόλο της στην κοινωνικοοικονομική ζωή της παγκοσμοποιημένης κοινωνίας. Η μέρα αυτή μας δίνει την ευκαιρία να τιμήσουμε όλες τις γυναίκες για την πολύπλευρη και πολύτιμη προσφορά τους στη στήριξη της κοινωνίας.
Από το 2008 έτος ιδρύσεως του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού και μέχρι σήμερα το έθιμο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη, οργάνωση και εποπτεία του Συλλόγου, καθώς και την καθοριστική συμμετοχή των μελών του, των ανθρώπων δηλαδή, που κάθε χρόνο δραστηριοποιούνται και προσφέρουν την εθελοντική εργασία και το μεράκι τους για την πραγματοποίηση του. Είναι μια ιδιαιτερότητα, μια κοινωνία ανθρώπων, δεμένη, που με τον δικό τους τρόπο συμμετέχουν στην αναβίωση του εθίμου. Τους ευχαριστούμε όλους και τον καθένα προσωπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: