Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Εκκενώνεται και το Μπρισμπέιν στην Αυστραλία

 

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011 
Εννέα νεκροί και 66 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις πλημμύρες που πλήττουν τη βορειοδυτική Αυστραλία. Και δυστυχώς  τα χειρότερα έρχονται.
Χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στα προάστια της τρίτης σε μέγεθος πόλης της Αυστραλίας, το Μπρισμπέιν, όπου μέχρι την ...Πέμπτη αναμένονται καταστροφικές πλημμύρες, όπως προειδοποίησε  ο δήμαρχος της πόλης Κάμπελ Νιούμαν. Στο Μπρίσμπέιν, με πληθυσμό δύο εκατομμύρια κατοίκους, ζουν περίπου 30.000 Ελληνες. Μεχρι στιγμής κανένας δεν βρίσκεται στον κατάλογο των θυμάτων ή αγνοουμένων.
Ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονταν στο κεντρικό Μπρισμπέιν."Η κατάσταση έχει εμφανώς επιδεινωθεί", δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης σε συνέντευξη Τύπου."Την Πέμπτη η κατάαταση θα είναι τραγική για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που θα πληγούν", πρόσθεσε.
Περί τα 6.500 σπίτια και καταστήματα αναμένεται να πλημμυρίσουν στην πρωτεύουσα του βόρειου Κουίνσλαντ. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας 15.000 κάτοικοι της πόλης θα πληγούν από τις πλημμύρες.Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Μπρισμπέιν. (ΝΟΟΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: