Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Για τη 17η αγωνιστική της Football League Πιερικός "τεσσάρων αστέρων 4 - 1 τον Πανθρακικό

  Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011 Αθλητισμός

Αποδίδοντας ουσιαστικό και κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο ο Πιερικός συνέτριψε με 4-1 τον Πανθρακικό και αναρριχήθηκε στο βαθμολογικό πίνακα. Οι Κατερινιώτες σημείωσαν τα δύο πρώτα τέρματά τους λίγο πριν την εκπνοή του α' μέρους και με την έναρξη του β' ημιχρόνου και στη συνέχεια όταν "βρήκαν" χώρους έκαναν "φύλλο και φτερό" την άμυνα του Πανθρακικού σημειώνοντας την μεγαλύτερη φετινή εντός...
έδρας νίκη από τις τέσσερις στην Κατερίνη.

Χατζής, Γκουγκουλιάς, Λόπεζ, Δήμου ήταν το τετράγωνο στο οποίο στηρίχθηκαν οι Κατερινιώτες, χωρίς όμως να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους.
Το "φιλμ" του αγώνα
13' Σουτ του Ρομπέρ έξω από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από την εστία του Γουμάγια.
26' Ο Πουλάκος άλλαξε τη μπάλα με τον Χατζή, αυτός αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κουτσόπουλου.
35' Εκτέλεση φάουλ του Άλβες, απέκρουσε σε κόρνερ ο Γουμάγιας.
37' Εκτέλεση κόρνερ του Πουρτουλίδη από δεξιά, κεφαλιά του Χατζή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.
45' ΓΚΟΛ! 1-0: Σέντρα του Γιαζιτζόγλου από αριστερά, ο Μιλόσκοβιτς στόπαρε ωραία στο ύψος του πέναλτι, και με πλασσέ "εκτέλεσε" τον Κουτσόπουλο, κάνοντας το 1-0 για τον Πιερικό.
46' ΓΚΟΛ! 2-0: Σέντρα του Πουλάκου από δεξιά, ο Γκουγκουλιάς σηκώθηκε με το Νατσούρα, κέρδισε την κόντρα, έγινε κάτοχος της μπάλας και με σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-0.
50' ΓΚΟΛ! 2-1: Σέντρα του Ρομπέρ από αριστερά, ο Περπερίδης με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-1.
65' Σε αντεπίθεση του Πιερικού, ο Λόπεζ έβγαλε μπαλιά στον Γκουγκουλιά, αυτός από αρκετά μακριά και αριστερά πρόλαβε τον Κουτσόπουλο αλλά το πλασσέ του πέρασε άουτ.
67' ΓΚΟΛ! 3-1: Αντεπίθεση του Πιερικού με τον Γκουγκουλιά να παίρνει από τον Λόπεζ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, αυτός προχώρησε , την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Λόπεζ που έκανε ωραία κίνηση στα αριστερά, ο Ισπανός έκανε το δυνατό σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, και στην επαναφορά ο Μιλόσκοβιτς σε κενό τέρμα έκανε το 3-1.
72' Εκτέλεση φάουλ του Γιαζιτζόγλου, έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε ο Κουτσόπουλος.
75' ΓΚΟΛ! 4-1: Εκτέλεση φάουλ του Πουρτουλίδη, ο Πουλάκος με προβολή από κοντά έκανε το 4-1.
79' Κεφαλιά του Σουλτανίδη, η μπάλα δίπλα από την εστία του Γουμάγια.
86' Σουτ του Πουλάκου, απόκρουση σε κόρνερ ο Κουτσόπουλος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης (Καβάλας), ΒΟΗΘΟΙ: Σταματόγλου, Καραβασίλης (Καβάλας), 4ος διαιτητής: Βαλιώτης (Λάρισας), Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πάγκαλος, Λόπες Μάνουελ, Μαρσέλο Περπερίδης
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Σταύρος Διαμαντόπουλος)
Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Μιλόσκοβιτς, Πουλάκος (90'+2' Κωνσταντινίδης), Χατζής, Πουρτουλίδης, Γκουγκουλιάς (90' Κόιτς), Λόπεζ (87' Καλαγκάνης).
Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα)
Κουτσόπουλος, Περπερίδης, Κανωτίδης, Ζησόπουλος, Νατσούρας, Λόπες Μάνουελ, Μαρσέλο, Ρομπέρ, Πάγκαλος, Σίμωσης, Σουλτανίδης.
Δηλώσεις πρωταγωνιστών
Φερέρα (Προπονητής Πανθρακικού)
Νομίζω πως σήμερα νίκησε η καλύτερη ομάδα. Ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη και κατάφερε να τα κάνει γκολ. Το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο αντίπαλος ήταν πολύ γερό, πολύ καλό με πολλές προκλήσεις και πολύ μεγάλο συναγωνισμό των παικτών. Με τον τρόπο παιχνιδιού μας δεν βρήκαμε λύσεις εναντίον του αντιπάλου και δεν έχουμε βρει γενικά λύσεις σε παιχνίδια εκτός έδρας.
Δημοσιογράφος: Γιατί δεν κάνατε καμία αλλαγή;
Φερέρα: Ήμασταν έτοιμοι σαν ομάδα να κάνουμε κάποιες αλλαγές 20 λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι αλλά το σκορ άλλαξε πολύ γρήγορα από 3-1 σε 4-1 και δεν θέλησα να βγάλω κάποιους παίκτες και να βάλω κάποιους άλλους ρίχνοντας το φταίξιμο σε αυτούς που έχουν παίξει ήδη. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάποια αλλαγή γιατί το σκορ είχε ξεφύγει πάρα πολύ. Γι’ αυτό προτίμησα ν’ αφήσω την ομάδα με τους ίδιους παίκτες.
Σταύρος Διαμαντόπουλος (Προπονητής Πιερικού)
Παίξαμε με μια ομάδα με οργανωμένο ρόστερ, με καλούς παίκτες υψηλού επιπέδου τεχνικής που είχε τη δυνατότητα να βγει στην ευκαιρία και στο γκολ, να παλέψει ένα παιχνιδι. Μια ομάδα η οποία προέρχεται από την Σούπερ Λινγκ πριν από ένα-δύο χρόνια και με νοοτροπία καλής ομάδας.
Εμείς απέναντι σ’ αυτή την ομάδα αντιτάξαμε την ποδοσφαιρική ισορροπία που πρέπει να δημιουργήσουμε σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση να κοιτάξουμε να πάρουμε το παιχνίδι οπωσδήποτε, γιατί ναι μεν καλοί οι βαθμοί απ’ έξω αλλά όταν δεν τους συμπληρώνεις και με βαθμούς από μέσα δεν θα είσαι στο επίπεδο που πρέπει να είσαι.
Ευτυχήσαμε να κάνουμε τα γκολ σε χρόνο που χρειαζότανε. Προηγηθήκαμε στη λήξη του ημιχρόνου και στο δεύτερο ημίχρονο πετύχαμε άλλα τρία γκολ. Δεχτήκαμε ένα γκολ το οποία είχα προβλέψει, είχα πει στο ημίχρονο τον παίκτη αυτόν, θα μαρκάρεις αυτόν το παίκτη όταν η μπάλα θα πάει εκεί. Αυτός δεν τον μάρκαρε. Φυσικά δεν θέλω να θίξω πρόσωπα και πράγματα.
Απλούστατα φάγαμε γκολ προγραμματισμένο. Καλή επιτυχία στον Πανθρακικό και καλή χρονιά σε όλους μας.
Άκης Πέτρου (ποδοσφαιριστής Πιερικού)
Είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε μία από τις καλές ομάδες της κατηγορίας. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως όλα. Είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα και είπαμε ότι πάσει θυσία η ομάδα του Πιερικού πρέπει να πάρει σήμερα τους τρεις βαθμούς ώστε να πιάσει τόπο το μεγάλο χ που πήραμε μέσα στον ΟΦΗ. Το πετύχαμε.
Όμως τελειώνουν οι χαρές σήμερα το βράδυ. Από αύριο κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που είναι μέσα στον Εθνικό Πειραιώς. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και το ό,τι καλύτερο για μας είναι η νίκη. Αλλά έχουμε βάλει στόχο στα εκτός έδρας ότι αν δεν μπορούμε να κερδίσουμε, δεν θα χάσουμε. Δείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα, δυνατή ομάδα.
Παρ’ όλο που βάλαμε τέσσερα γκολ πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα γιατί σίγουρα κάναμε λάθη. Και τα λάθη πρέπει να τα επισημαίνουμε στις νίκες. Πλέον πρέπει να κοιτάμε ψηλά και να σταματήσουμε να λέμε για σωτηρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: