Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Τα νέα μέτρα οδηγούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο, λένε φορείς της αγοράς Αλυσιδωτές αρνητικές αντιδράσεις

ΤΡΙΤΗ 9-3-2010
Την έντονη διαφωνίας τους με τα νέα κυβερνητικά μέτρα εκφράζουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς. Μιλούν για μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, που απέχουν παρασσάγγας από τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά και τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.
Προβλέπουν μαρασμό της ....αγοράς, βαθιά ύφεση και υψηλή ανεργία, ενώ λένε χαρακτηριστικά ότι υπό αυτές τις συνθήκες το λουκέτο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αναπόφευκτο. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν τη λήψη μέτρων τόνωσης της αγοράς άμεσα.
«Τα νέα φορολογικά μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά ευνοϊκά και αναπτυξιακού χαρακτήρα μπορούν να χαρακτηριστούν» σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Ο κ. Χατζηβασίλογλου εκτιμά ότι η κυβέρνηση παρακάμπτοντας την διαδικασία της διαβούλευσης που η ίδια θέσπισε και καταστρατηγώντας τα κεκτημένα αγώνων, προχώρησε σε περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, αύξηση του ΦΠΑ, του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα και κατάργηση της απαλλαγής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, δημιουργώντας αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις, ξεκινώντας από τους μισθωτούς συμπαρασύροντας έτσι και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.
«Οι προβλέψεις για επερχόμενη αύξηση της ανεργίας, έλλειψη ρευστότητας και μείωση της παραγωγής συμβάλλουν σημαντικά στην αλλαγή του κοινωνικού γίγνεσθαι με άμβλυνση των ταξικών ανισοτήτων, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων τόνωσης της αγοράς και προώθησης της ανάπτυξης» αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Ηλ.Χατζηβασίλογλου προσθέτοντας ότι τα νέα μέτρα αναγκάζουν το μέσο ελληνικό νοικοκυριό σε εκτεταμένη περικοπή βασικών δαπανών, και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε μείωση του τζίρου τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και να οδηγούνται αναπόφευκτα σε λουκέτο.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σημειώνει σε δηλώσεις του ότι «οι νέες κυβερνητικές εξαγγελίες απέχουν παρασάγγας από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, τον προϋπολογισμό που η ίδια κατέθεσε και ψήφισε στη Βουλή, αλλά και το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που υπέβαλε προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο κ. Κασιμάτης εκτιμά ότι τα μέτρα θα αποδειχθούν εισπρακτικού χαρακτήρα, μακριά από το σφυγμό, το πνεύμα, το κλίμα και τις ανάγκες της αγοράς και της κοινωνίας, εφόσον δεν συνοδεύονται από αναπτυξιακό σχεδιασμό ο οποίος - με καθαρά επικοινωνιακούς όρους - παραπέμπεται στο μέλλον, ενώ θα έπρεπε να είχε προηγηθεί.
«Εκτιμούμε, ότι οι 'Δρακόντειες' εμπνεύσεις που εδράζονται στην αύξηση του ΦΠΑ, του φόρου στα καύσιμα, το 'πάγωμα' των συντάξεων και την περικοπή των επιδομάτων των μισθωτών, συνιστούν παράγοντες ύφεσης και μαρασμού της αγοράς και αυτή τη φορά, ούτε οι όποιες φιλότιμες προσπάθειες απορρόφησης των αυξήσεων που μοιραία θα προκύψουν και συμπίεσης του ανύπαρκτου πλέον κέρδους, από την πλευρά της επιχειρηματικής κοινότητας, θα έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα».
»Αν στις κατά γενική ομολογία επώδυνες αυτές αποφάσεις προστεθεί και η δυστοκία των τραπεζών ως προς την ετήσια αύξηση χρηματοδότησης η οποία περιορίστηκε κατά το μήνα Ιανουάριο κατά 4,5% προς τις επιχειρήσεις και σε 2,9% προς τα νοικοκυριά, τότε το εισόδημα μειώνεται, η αγοραστική δύναμη εξασθενεί, η ρευστότητα στερεύει και η αγορά 'στεγνώνει'».
«Διαπιστώνεται παντελής απουσία επενδυτικού κλίματος τη στιγμή κατά την οποία το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας για την οικονομία της χώρας μας, είναι κάτι περισσότερο από εμφανές. Απαιτείται εξορθολογισμός και άμεση περικοπή δαπανών, μέσω αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας. Πρέπει οι εκάστοτε κυβερνώντες να καταλάβουν ότι οι θυσίες από το λαό γεννούν προσδοκίες, απαιτούν αντίκρισμα και προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον αλλιώς, θα είναι υποχρεωμένοι να επανέλθουν με σκληρότερα και πλέον επαχθή μέτρα» τονίζει ακόμη ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.(ΝΕΑ) ΚΡΑΧΤΗΣ - http://kraxtis-gr.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Κατά ζα….. βοσκοί και λύκοι….!

…..Κοιτάξτε –τους που βάλατε,
ξανά, σε βάθρα πρώτους….,
κοιτάξτε –τους που βγάλατε
τριακόσιους φαρδοπρώκτους….!

Τι ωραία ‘’σας τη φέρνουν’’….,
κατά ζα….. βοσκοί και λύκοι….,
δύο δίνουν….. δέκα παίρνουν….,
άξιοι να ‘στε για λύπη….!

…..Κοίταξε τους αντίλαους….,
ζωή ‘’ζωή και κότα’’….,
αλλόλογους κι αλλόπρακτους….,
τι φταίει σύρε ρώτα….!

Έτσι θα ‘ν’ και τα παιδιά σου….,
κατά μάνα….. κατά κύρη….,
ξύπνιος θύτης….. χάχας θύμα….,
άλλαξε….. να δεις χαΐρι….!

………………………………..

Σκώληξ κερνά και σκώληξ πίνει….!

…..Μ’ έναν νόμο…., τσουπ, μιλιούνι….,
πάνω πάει κι ο μισθός –τους….,
λεν…., λεφτά πολλά σαν έχουν….,
‘ξαγορά καμιά δε θα έχουν….,…..
καλέ…., ώς τώρα…., που δεν είχαν
τόσα…., όλα, δες, θεσπέσια ήταν….!

Σκώληξ κερνά και σκώληξ πίνει….,
εδώ, στα Ελληναίικα….,
πολιτικοί….. ‘κονόμες, φέσια….,
χαμούρες….. κλεψιμαίικα….!

Αλώπηξ ου δωροδοκείται….,
λεν…., μα ο σκώληξ δεν αρνείται
μπουναμάδες και πεσκέσια,
και, απ’ ‘’τον άλλο εαυτό –του’’….!

Κι ο λαούλης…., οπαδούλης….,
πάντα, ‘’Μπούλης’’ κι υποδούλης….,
λέει, λέει….. και τους βρίζει….,
τώρα…., και τους γιουχαΐζει….,…..
μα…., σαν έρθουν εκλογές….,
πάντα, ‘’τέτοιους’’, να, ψηφίζει….,…..
κι ό,τι ζει, βρε, το αξίζει….!

………………………………….

Κι οι γύπες ‘’στην αράδα’’….!

…..Ό,τι κακό θεσμοθετούν
και το αναπαράγουν….,
οι ευκαιρίες πάμπολλες
να κάνουν κομπινούλες….,
τα λαουτζίκια ξύπνησαν….,
ορμούν και τις ‘’αρπάζουν’’….!

Ρε, κανείς δε με γελάει
ότι νιώθουν βολεμένοι
μεν και δε και παραδέ….,
κι ας μας κάνουν τον καμπόσο….,
τους με μπόι ηθικό….,
τάχα μου πως θε ν’ αλλάξουν
Σύστημα το βρωμερό….!

Κι έτσι γελούν…., σαν ξεψυχά
η δόλια μας Ελλάδα….,
λέρα τη λέρα ξέφτισε
κι η ‘’δόξα’’ των προγόνων….,
να, ‘’στο σφυρί τη βγάζουνε’’…..
κι οι γύπες ‘’στην αράδα’’….!

Γειά σας, ωρέ Ερμελληνούδια -- απόγονοι του της συστηματικής κλεψιάς Ερμή….:
Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..