Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Διάβρωση στο δρόμο προς Παλαιό Παντελεήμονα

ΔΕΥΤΕΡΑ 8-3-2010

Μια ακόμη συνέπεια από το κλείσιμο των Τεμπών έρχεται να χτυπήσει την Πιερία και αυτή τη φορά την ορεινή περιοχή του Παλαιού Παντελεήμονα. Ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί προς τον Παλαιό Παντελεήμονα και τους Παλαιούς Πόρους και από εκεί προς Καλλιπεύκη και Ελασσόνα βρίσκεται κυριολεκτικά σε αποσύνθεση, αφού φορτηγά και νταλίκες τον χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους, από τη στιγμή που έγινε η κατολίσθηση στην κοιλάδα των Τεμπών. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το πρόβλημα αν ληφθεί υπόψη ότι ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί εναλλακτική διαδρομή που συνδέει το νομό Πιερίας με το νομό Λάρισας. Το πρόβλημα εκθέτει ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος του Παλαιού.... Παντελεήμονα Γιώργος Κωτούλας.
Ο κ. Κωτούλας επιρρίπτει τις ευθύνες στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., αφού ο δρόμος παρουσίασε πρόβλημα μετά την κατολίσθηση και το κλείσιμο των Τεμπών, που είχε ως αποτέλεσμα πολλά βαρέα οχήματα να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη οδό προκαλώντας σε πολλά σημεία διαβρώσεις και καθιζήσεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Διονύσης Αρωνιάδης, ο οποίος επιπλέον επισημαίνει ότι ο δρόμος αυτός ενώνει τα ορεινά χωριά του νομού Λάρισας με τις παραλίες της Πιερίας.
Ιδιαίτερα δυσχερής είναι η κατάσταση και για τους επιχειρηματίες της περιοχής του Παλαιού Παντελεήμονα, οι οποίοι θεωρούν πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης του δρόμου, τότε θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο πρόβλημα όταν θα ξεκινήσει η θερινή περίοδος.
Ένας επιπλέον λόγος που καθιστά το συγκεκριμένο δρόμο επικίνδυνο είναι και το γεγονός πως σε αρκετά σημεία έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, με βράχους να έχουν πέσει στη μέση του ήδη επιβαρυμένου οδοστρώματος. Αποτέλεσμα σε κάποια σημεία η άσφαλτος να έχει υποχωρήσει στο γκρεμό.(pierianews.gr) http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: