Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 8 Μαρτίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

1Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές που θα βγάλουν τις επιχειρήσεις από την κρίση, υποστήριξε ο βασικός ομιλητής εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΕΒΕ Πιερίας, Bill Lewis.
«Δεν μπορούμε να δώσουμε κάποιες συνταγές σύμφωνα με τις οποίες όλα ξαφνικά θα αλλάξουν. Μιλάμε για αρχές, για .....ορισμένες ιδέες βάσει των οποίων, μετά από πολλή σκληρή δουλειά –και το υπογραμμίζω αυτό, θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ξεπεράσουν ορισμένα προβλήματα και εμπόδια και να βρεθούν από την άλλη πλευρά της κρίσης», είπε χαρακτηριστικά
«Ένα από τα πιο κύρια ζητήματα, το κύριο και το πιο εύλογο, είναι μια πολύ καλή, σωστή και στενή παρακολούθηση της οικονομικής διαχείρισης σε μια επιχείρηση ή σε έναν οργανισμό» υποστήριξε ο κ. Lewis, τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εστιάσουνε σ’ αυτό που λέμε «πελάτες» και στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους. «Είναι ανάγκη να δώσουμε μια ιδιαίτερη σημασία σ’ εκείνον που έρχεται για να αγοράσει προϊόντα ή να εξασφαλίσει υπηρεσίες», κατέληξε.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα και στέφθηκε με επιτυχία… Στο μόνο που δεν δόθηκε απάντηση, προφανώς επειδή δεν υπάρχει, είναι στο «πού θα βρει ο πελάτης» χρήματα για να περάσει την πόρτα μιας επιχείρησης.

«Ανόητο» χαρακτήρισε το σενάριο περί δημιουργίας ενός ορεινού δήμου που θα ξεκινά από τον Κολινδρό και θα καταλήγει στον Άγιο Δημήτριο, ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ., Θανάσης Παπαγεωργίου, κατά την τοποθέτησή του στην λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον Κολινδρό με θέμα τον «Καλλικράτη». «Αν θέλουμε ορεινό δήμο θα πρέπει να κάνουμε ένα δήμο με Πέτρα, Πιέρια Ελαφίνα και δήμο Μακεδονίδος και Βελβενδού» είπε, σημειώνοντας όμως ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται  από το σχέδιο.

Η φυσική ροπή και του νομού Σερρών, είναι προς τη Θεσσαλονίκη, απάντησε ο Μάρκος Μπόλαρης, σχολιάζοντας την πρόταση για τη δημιουργία δύο περιφερειών, μια Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής μαζί και μιας με όλους τους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.
Είναι η προσωπική μου άποψη, διευκρίνισε ο υφυπουργός, την οποία ευελπιστούμε και εμείς οι Πιεριείς να τη μεταφέρει εκεί που πρέπει και να μην την κρατήσει για τον εαυτό του.

Σε χειρουργικό τραπέζι η Ελλάς, όπου χειρουργείται από τον Γ.Α.Π.
Κάνε Θεούλη μου να ισχύει το «η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει»!
Πάντως εμένα αν είναι να με χειρουργήσει κάποιος από την Κυβέρνηση, προτιμώ την Άντζελα και ας μην έχει σχέση με το αντικείμενο. Άλλο να ξυπνήσεις από τη νάρκωση και να δεις την Άντζελα και άλλο τον Πάγκαλο!

Ολη η Ελλάδα (σχεδόν) ασχολείται με την κυρία Αλεξανδράτου και το φιλμ που έκανε…
Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι οι ξενέρωτοι που διαμαρτύρονται κάνοντας λόγο για αποχαύνωση του Ελληνικού Έθνους και άλλα τέτοια…
Χαλαρώστε συνέλληνες… μας έκοψαν τον άρτο, ας μη μας κόψουν και τα θεάματα!

Δεν χρωστάει σε κανέναν, δηλώνει ο Σαμαράς.
Εμ αυτό είναι… δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεββάτι!

Εμείς, φαντάροι της ΧΧΙV Τ/Θ Ταξιαρχίας στο Λιτόχωρο, παιδιά λαϊκών οικογενειών, δεν μένουμε αδρανείς και αμέτοχοι απέναντι στα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Μέτρα που χτυπάνε τις οικογένειες μας, χτυπάνε κι εμάς σήμερα, αλλά και αύριο που θα βγούμε να δουλέψουμε με τους χειρότερους όρους.
Απορρίπτουμε αυτά τα μέτρα, δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα μας!
Λεηλατούν τις ζωές μας, καταστρέφουν τα όνειρά μας και το μέλλον μας, ισοπεδώνουν ό,τι έχει απομείνει από δικαιώματα που καταχτήθηκαν με ποτάμια αίματος και πόνο.
Την ώρα που μας λένε πως δεν υπάρχει σάλιο, ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για αποστολές του Ελληνικού Στρατού εκτός συνόρων στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, οι τραπεζίτες εμφανίζουν ενεργητικό 579 δις, χαρίζουν τα χρέη σε μια σειρά από μεγαλοβιομηχάνους, οι Έλληνες εφοπλιστές βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κερδοφορίας στον κόσμο.
Ζητάνε νέες θυσίες από εμάς. Αυτοί που χρόνια λεηλατούν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Έως εδώ! Δεν τα έφαγαν οι εργαζόμενοι για να ξαναπληρώσουμε με μέτρα δήθεν δίκαια. Να πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν.
Το πραγματικό δίλημμα είναι: Ή θα πτωχεύσουμε εμείς, ο λαός, ή θα μειωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Συμπαραστεκόμαστε στους λαϊκούς αγώνες, τις απεργίες που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες! Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν συναινούμε με την πολιτική που επιβάλει η πλουτοκρατία!
Φαντάροι της ΧΧΙV Τ/Θ Ταξιαρχίας
Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παραπάνω e-mail που μας έστειλαν φαντάροι από το Λιτόχωρο, νέοι που τους κάλεσε η μαμά-πατρίδα να την υπηρετήσουν, αλλά δεν της είναι αρκετό (όπως λέει ο πρωθυπουργός), απαιτεί πολλές θυσίες η πατρίδα, για να καλύψει τις ζημιές που της προκάλεσαν και της προκαλούν οι χαϊδεμένοι της απάτριδες.
Στο πλαίσιο αυτό η πατρίς έκοψε και το σούβλισμα των αρνιών του Πάσχα στα στρατόπεδα. Μην ξοδεύεται για τα φανταράκια, την ώρα που ο Σαρκοζί περιμένει να λάβει τα δισ ευρώ της νέας παραγγελιάς των φρεγατών που (μας ανάγκασαν και) κάναμε εν μέσω χρεοκοπίας της πατρίδος.

MPOLATRHS
Όταν ο Μάρκος Μπόλαρης εζήλωσε την δόξαν του Γεωργίου Παπαδοπούλου!
«Μην ξεχνάτε κύριοι, ότι ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς, τον οποίον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης και τον οποίον εάν ο χειρουργός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως διά της ναρκώσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει πιθανότης αντί της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας, να τον οδηγήση εις θάνατον», είχε πει ο συνταγματάρχης της χούντας Γεώργιος Παπαδόπουλος, στην πρώτη συνέντευξή του προς τους δημοσιογράφους του ελληνικού και ξένου Τύπου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, στις 27 Απριλίου 1967.
43 χρόνια μετά, ένας υφυπουργός της κυβέρνησης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, ήρθε στην Κατερίνη για να μας προκαλέσει ανατριχίλες, χρησιμοποιώντας το ίδιο επιχείρημα (περί ασθενών και εγχείρησης) προκειμένου να δικαιολογήσει τα νέα έκτακτα οικονομικά μέτρα!
Άφεριμ! Κάτι ξέρει φαίνεται ο Καρατζαφέρης που αβαντάρει την κυβέρνηση του Παπανδρέου τζούνιορ.

Έχουν δίκιο οι Γερμανοί να μας θεωρούν απατεώνες. Αν αληθεύουν τα στοιχεία που δίνει σε χθεσινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Μακεδονία» (ότι εισάγουμε από τη Γερμανία στην Ελλάδα προϊόντα αξίας 8 δισ ευρώ το χρόνο και εξάγουμε προϊόντα αξία μικρότερης των 2 δισ), πρόκειται περί καραμπινάτης απατεωνιάς … εις βάρος της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: