Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010
Με έκπληξη διάβασα ότι ο υιός Αλογοσκούφης εργάζεται στην Goldman Sachs. Αφού βόλεψαν κουμπάρους και συγγενείς στο δημόσιο έβαλαν και το καμάρι τους να εντρυφήσει στον περίοπτο οίκο αξιολόγησης, να μπει στα κόλπα δηλαδή, να ψηθεί το παλικάρι.
***
Επιμένουν οι Γερμανοί. Πουλήστε την ....Ακρόπολη. Να σας δώσουμε τον Καραμανλή ούτως ή άλλως εθνικό κεφάλαιο είναι κι αυτός. Κι αν δεν θέλετε κρατήστε τον Χαριστέα.
***
Γιώργο, τι θέλεις και παιδεύεσαι, εδώ γίνεται της απεργίας το κάγκελο. Παράτα τους, να’ρθει ο Σαμαράς να μας σώσει. Αδιόρθωτοι ραγιάδες.
***
Εμείς Γιώργο μάθαμε στο πλιάτσικο. Θέλουμε αναμπουμπούλα και νταλαβέρι, δεν θα μας κάνεις Γερμανούς.
***
Διότι κύριοι οι Γερμανοί τρώνε ένα κοτόπουλο μια εβδομάδα, αφού το κάνουν δέκα φορές σούπα, ενώ ο Ελλην ρίχνει και τις μάσες του και τις ξάπλες του και τις αρπαχτές του.
***
Γιώργο πάντα το’λεγα, είσαι καλός για τη Σουηδία και τη Νορβηγία. Εδώ ελληνική κλεφτοκρατία, θέλουμε πρωθυπουργό στα μέτρα μας, έξω καρδιά, ωχ αδερφέ, αραχτό και τραλαλά.
***
Γιατί μας πείραξε το δημοσίευμα της Bild; Αν εξαιρέσουμε το υστερόγραφο που ήταν γελοίο, στα υπόλοιπα δεν είχαν δίκιο;
***
Μήπως δεν είναι έτσι για το εργασιακό, το συνταξιοδοτικό, τις ταμειακές μηχανές, τα φακελάκια και τις προίκες των θυγατέρων αξιωματικών; Αυτό το τελευταίο δεν ξέρω αν ισχύει αλλά αν ισχύει είμαστε πράγματι Καφριστάν.
***
Με ρωτάτε να σας πω τη γνώμη μου για τη συμπεριφορά του Παπουτσή σε βάρος του Σαχινίδη. Αν ήμουν Σαχινίδης θα είχα παραιτηθεί, αν ήμουν Παπανδρέου θα εκτελούσα τον Παπουτσή. Αν ήμουν Παπουτσής, θα πήγαινα για ψυχανάλυση. Και ποιος είσαι ρε Παπουτσή εσύ στο κάτω-κάτω, έχουμε στη γειτονιά μας σαν κι εσένα ένα τσούρμο.
***
Αναγνώστης μου λέει γράψε κάτι για την Εκκλησία που δεν συμμετέχει στην οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας. Η εκκλησία φίλε μου, κάνει το καλό και το ρίχνει στο γιαλό. Είναι της αντίληψης μη γνώτω η αριστερά τι ποιεί η δεξιά.
Εσύ πάλι πίστευε και μη ερεύνα.
***
Και πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι με τον Παπουτσή, να’τα μας κι ο Σκανδαλίδης. Δεν ξέρω τελικά αν στόχος είναι το ευρώ ή ο Παπανδρέου αλλά τόσο οι κερδοσκόποι όσο και οι καιροσκόποι αυτόν χτυπάνε.
***
Δεν ξέρω, αν θα πάμε στο ΔΝΤ ή σε μια εποχή νέο-αποστασίας για εκείνο που είμαι βέβαιος είναι ότι δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ…άνθρωποι.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: