Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

"Υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής"

ΔΕΥΤΕΡΑ 8-3-2010
   Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μετάσχει, σήμερα, στη Συνδιάσκεψη, με θέμα: «Η έμφυλη διάσταση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας».
    Η Συνδιάσκεψη διοργανώνεται από τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων και τη Γραμματέα της κα Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου. Τις εργασίες θα κλείσει με ομιλία του, ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
    «Η Νέα Δημοκρατία οφείλει ....να ζητήσει συγγνώμη, που δεν ήταν πιο αποφασιστική, όταν μπορούσε. Αλλά το ΠΑΣΟΚ ήταν μέρος του προβλήματος αυτής της ολιγωρίας. Δεν ήταν μέρος της λύσης του», τονίζει σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Ημερησία του Σαββατοκύριακου», ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επιμένει πως «οι εξεταστικες θα κάνουν κακό στη χώρα και στην αξιοπιστία της, την ώρα που με τόσο σκληρά μέτρα προσπαθούμε να την ανορθώσουμε». Σημειώνει, δε, πως «η εξωευρωπαϊκή βοήθεια θα είναι κακός οιωνός για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη συνολικά» και εκτιμά πως ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδα στο ΔΝΤ είναι επικίνδυνη.

    «Αν δεν σωθούμε μόνοι μας, δεν μπορεί να μας σώσει κανένας. Κι αν πάρουμε απόφαση να σωθούμε μόνοι μας, τότε και η Ευρώπη ευκολότερα θα μας βοηθήσει και οι αγορές θα μας στηρίξουν και βοήθεια από το ΔΝΤ δεν θα χρειαστούμε», υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς.

    Για τα οικονομικά μέτρα, ο αρχηγός της ΝΔ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω στους υπολογισμούς της», καθώς «στα χαρτιά έχει κόψει 4% του ελλείμματος με το ΠΣΑ κι άλλα 2% του ελλείμματος με τα προχθεσινά μέτρα, φιλοδοξώντας να πετύχει μείωση του ελλείμματος, όχι κατά 6%, αλλά κατά 4%».

    Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει πως «ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής είναι μεγάλος, διότι υπάρχουν έκδηλες αδικίες, χονδροειδείς αδικίες και αυτές θα προκαλέσουν δικαιολογημένη οργή».

    Δηλώσεις Π.Παναγιωτόπουλου

    «Όσο περισσότερο πληροφορείται ο Ελληνικός λαός το ακριβές περιεχόμενο των μέτρων, για την οικονομία, που υιοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τόσο αντιλαμβάνεται ότι ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, προεκλογικά, πριν τις 4 Οκτωβρίου, παραπλάνησε συνειδητά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι ήξερε πριν τις εκλογές την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, αλλά «δεν έδρασε, όπως έπρεπε, την κατάλληλη στιγμή, για να αποφύγουμε τα χειρότερα, με τον τρόπο που έπρεπε» γιατί «εγκλωβίστηκε στις προεκλογικές του υποσχέσεις και άφησε ουσιαστικά να του επιβάλουν οι Βρυξέλλες τα μέτρα για την ελληνική οικονομία, προσπαθώντας να μετριάσει το προσωπικό του πολιτικό κόστος» και «καλεί τον Ελληνικό λαό να κάνει αιματηρές θυσίες, χωρίς να προσφέρει καμία ορατή προοπτική».

    Ο εκπρόσωπης της ΝΔ, σηειώνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης« δεν αρνείται το μερίδιο ευθύνης, που της ανήκει, διαχρονικά» και τονίζει ότι το κόμμα «με τον Αντώνη Σαμαρά είναι και θα παραμείνει η κατεξοχήν υπεύθυνη πολιτική δύναμη του τόπου. Ο Αντώνης Σαμαράς στηρίζει την Ελλάδα, για να βγει από την κρίση. Δεν στηρίζει την κυβέρνηση». (ΑΠΕ - ΑΝΑ)

http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: