Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Νέα ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ - Οδήγησαν σε υποχώρηση τον Ραγκούση!Μετά τον Χρήστο Παπουτσή και τον Κώστα Σκανδαλίδη, παντιέρα σήκωσε και ο Απόστολος Κακλαμάνης.

ΤΡΙΤΗ 9-3-2010
 newsit.gr
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής διαφώνησε ανοικτά με την διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία έφερε στη Βουλή ο υπ. Εσωτερικων το νοσμοσχέδιο για την επιλογή προισταμένων στο Δημόσιο.
Κατά τη συζήτηση, 1η ημέρα του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή, είπε οτι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση και το νομοθετικό της έργο, όμως θέλει .....να έχει το δικαίωμα απεριόριστου λόγου και ψήφου.
"Γι αυτό, είπε ο κ. Κακλαμάνης, "προτείνω ν αποσυρθεί, γιατί δεν μπορεί να ταλαιπωρείται συνέχεια η Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος."
Με την διαδικασία του κατεπείγοντος για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διαφώνησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Στο τέλος ο κ. Ραγκούσης αναγκάστηκε να δηλώσει οτι αποσύρει τον χαρακτήρα εφόσον δεν συμφωνούν και τα κόμματα, αλλά έθεσε ως όρο να ψηφιστεί έως την ερχόμενη εβδομάδα.
Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, δικαιολόγησε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λέγοντας οτι αυτό επεβλήθη για λόγους δημοσίου συμφέροντος και επειδή κάποιοι προιστάμενοι γνωρίζουν οτι δεν πληρουν τα κριτηρια και υπο τον φοβο οτι δεν θα παραμεινουν στην θεση τους, φοβάται η κυβέρνηση μήπως κατεβάσει τα μολύβια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: