Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Περνάνε τα σύνορα για φθηνή αμόλυβδη - Χιλιάδες Έλληνες αναγκάζονται να βγουν στο εξωτερικό ώστε να προμηθευτούν φθηνή αμόλυβδη.

ΤΡΙΤΗ 9-3-2010υγκεκριμένο πρατήριο στην Πειραιώς 220 πωλούσε στις 26/02 την απλή αμόλυβδη Πολλοί είναι οι Έλληνες που μένουν στη Βόρεια Ελλάδα και οι οποίοι μπροστά στην κατακόρυφη αύξηση της τιμής της αμόλυβδης, αλλά και στα φαινόμενα κερδοσκοπίας αναγκάζονται καθημερινά να περνούν τα σύνορα με τη Βουλγαρία για φθηνότερα καύσιμα.
Στη γείτονα χώρα, η ..... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ.....αμόλυβδη πωλείται έως και 30 λεπτά φθηνότερα από την τιμή της Ελλάδας και έτσι οι Έλληνες περνάνε στη Βουλγαρία προκειμένου να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους γλιτώνοντας κάποια ευρώ από αυτή την κίνηση. Το τραγικό είναι οτι οι ανατιμήσεις δεν θα σταματήσουν εδώ αφού από την ερχόμενη Δευτέρα που θα ισχύσει ο νεος αυξημένος ΦΠΑ θα οδηγήσει σε νέα καπέλα.
Κρήτη: χρυσάφι η βενζίνη
Το Λασίθι και το Ρέθυμνο εξακολουθούν να κρατούν τα πρωτεία στις αυξήσεις με τις εξωπραγματικές τιμές 1,561 στο Λασίθι και 1,549 στο Ρέθυμνο και 1,546 στο Ηράκλειο!
Αξίζει να σημειωθεί οτι πριν από ένα χρόνο η βενζίνη στα Χανιά είχε 0,90 το λίτρο!
Πόση έπρεπε να είναι η αύξηση
Το άλλοθι για τις αυξήσεις είναι η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ). Ωστόσο, αυτό που κρύβουν είναι οτι η αύξηση που θα ήταν δικαιολογημένη ήταν το πολύ 8 λεπτά και όχι 17, όπως έγινε στην Αττική!
Πτώση της κατανάλωσης
Ηδη πολλοί πρατηριούχοι βλέπουν πτώση της κατανάλωσης, αφού αρκετοί έχουν στραφεί είτε στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε χρησιμοποιούν άλλους τρόπους μετακίνησης όπως είναι ένα αυτοκίνητο με πολλούς επιβάτες που πηγαίνουν στην ίδια κατεύθυνση.
Ακόμα, λένε στο Νewsit  οι πρατηριούχοι, δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πόση είναι η πτώση στην κατανάλωση, αλλά με πρόχειρους υπολογισμούς μπορεί να αγγίζει ήδη το 8%!/

Δεν υπάρχουν σχόλια: