Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΜΑΤΙ με την Κατερίνα Τσαλού

Τριτη 12 Ιουλίου 2011
Ε, αυτό κι αν δεν είναι απόλυτη ερμηνεία του «όπου φτωχός κι η μοίρα του».
Πόσο σοβαρό ήταν το θέμα που προέκυψε με τα χρέη των Δήμων Ζωγράφου και... Αχαρνών, το οποίο παραλίγο να... τινάξει στον αέρα τη δανειοδότηση της χώρας; Τόσο σοβαρό, ώστε να αναγκαστεί ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος να τηλεφωνήσει, το απόγευμα της Παρασκευής, στον δήμαρχο Ζωγράφου Κ. Καλλίρη, προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα αποπληρωμής του δανείου του δήμου, που μπλόκαρε προσωρινά την εκταμίευση του ποσού της 5ης δόσης από το ΔΝΤ!

Άμα είσαι γκαντεμόσπορος τελικά είσαι με τα όλα σου.

Είναι δυνατόν να είναι όλα έτοιμα για την υπογραφή του δανείου της πέμπτης δόσης, να βρίσκεται στο τραπέζι των συνεδριάσεων το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ υπό την προεδρία της απαστράπτουσας κ. Κριστίν Λαγκάρντ και να αποκαλύπτεται ότι δύο δήμοι της Αθήνας (Ζωγράφου και Αχαρνών) είναι... ανοικτοί σε ξένες τράπεζες;

Ζήτησαν από την Αθήνα να κάνει την πληρωμή (με έμβασμα στην ΤτΕ) για να καλυφθεί το τυπικό σκέλος και να υπογραφεί η δόση. Όμως το υπουργείο Οικονομικών, για να υπογράψει το ένταλμα, έπρεπε να ξέρει τι χρωστά ο κάθε δήμος, ποιες δόσεις και με τι ημερομηνία είχαν μείνει απλήρωτες.
Ο δήμαρχος Ζωγράφου βρέθηκε και το θέμα λύθηκε (λογιστικά) γρήγορα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν συνέβη το ίδιο και με το δήμαρχο Αχαρνών, ο οποίος δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις.
Έπειτα από... έρευνα, οι υπηρεσίες του υπουργείου έμαθαν ότι είναι σε ένα γάμο και άρχισε ένας αγώνας εντοπισμού του ίδιου ή άλλων υπαλλήλων των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Αχαρνών απάντησε στις κλήσεις γύρω στις 8 μ.μ. ρωτώντας... χαλαρά αν όλα είναι εντάξει, και προφανώς χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι ένα δάνειο κάποιων εκατ. ευρώ του προκατόχου του μπορούσε να μπλοκάρει μια δόση αξίας 3,2 δισ. ευρώ.
Σκεφτείτε να πήγαινε και στο γλέντι του γάμου και να τον έβρισκαν μετά από μια μέρα.
Θα γινόταν ο πιο διάσημος δήμαρχος χωρίς να κάνει τίποτα.

Πάμε στα δικά μας όμως. Η Πιερία έζησε στιγμές φουλ τουριστικής σεζόν το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Καλό θα είναι να ενισχύσουμε βέβαια την προσπάθεια προβολής στο εσωτερικό, διότι είπαμε. Εξι στους 4 Έλληνες φέτος δεν θα πάνε διακοπές αλλά για ένα μπανάκι σε γύρω νομούς θα πεταχτούν.

Οπότε, ίσως είναι η ευκαιρία μας να πάρουμε τη ρεβάνς.

Άρχισαν και τα πρώτα τηλεοπτικά ρεπορτάζ των αθηναϊκών μέσων για την αύξηση του τουρισμού σε κάμπιγκς και φυσικά η Πιερία είχε την τιμητική της.

Καλό κι αυτό.

Σαν πολλές καλές ειδήσεις μαζεύτηκαν για Τρίτη. Να σας ενημερώσω και πάλι πως στις 15 Ιουλίου αρχίζουν οι εκπτώσεις αλλά η αγορά ήδη ετοιμάστηκε γι’αυτό σπεύσατε.

Καήκαμε Παναγίτσα μου, λίγο φύσα  μπας και τη βγάλουμε την εβδομάδα. Δεν λέει να περάσουν οι μέρες. Αρχίζω να μπαίνω σε διάθεση διακοπών αλλά συνεχώς όλο και κάτι μου τη σπάει.

Πρόσωπο της ημέρας; Ο  Κουκοδήμος φυσικά που επανήλθε δριμύτερος με την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. να αναλάβει αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. 
Αναβάθμιση και βουρ οι μηχανές
Καλή μας ημέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: