Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΔΕΔΥ «Περικοπές μόνο στα ρετιρέ του δημοσίου»

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20110711/engine/newego_LARGE_t_1101_53635858_type12128.jpg

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τον στόχο της κυβέρνησης να μην υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής.. Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, κατά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ, η οποία του παρουσίασε τις θέσεις της για όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης και το νέο μισθολόγιο.

Ο κ. Ρέππας τόνισε, ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα βρεθούν μπροστά σε νέες περικοπές, οι οποίες αφορούν μόνο στα λεγόμενα "ρετιρέ" του δημοσίου και τις εξόφθαλμες περιπτώσεις μισθολογικών ανισοτήτων.
Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, το ζήτημα του νέου μισθολογίου, στο δημόσιο τομέα, το χειρίζεται ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, και, όπως είπε ο κ. Ρέππας, θα καταβληθεί προσπάθεια να συμμετάσχει στην επόμενη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ.
Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο δεν πρόκειται να κατατεθεί εντός του Ιουλίου, ότι θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση προτού έλθει προς ψήφιση στη Βουλή και πως δεν πρόκειται να τεθεί σε ισχύ πριν από το Σεπτέμβριο.
Από την πλευρά του, ο κ. Παπασπύρος τόνισε, ότι δεν πρέπει να υπάρξει ούτε μία απόλυση από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, και πρότεινε το μέτρο της μετεκπαίδευσης για όσους εργάζονται στις ΔΕΚΟ και έχουν τεχνικές γνώσεις, και που ενδεχομένως να μην προβλέπονται οι ειδικότητές τους, στο οργανόγραμμα του δημόσιου τομέα. (ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: