Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Η πρώτη διπλή μεταμόσχευση ποδιών στον κόσμο έγινε στη Βαλένθια

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Η πρώτη διπλή μεταμόσχευση ποδιών στον κόσμο έγινε στη Βαλένθια Ισπανοί γιατροί πραγματοποίησαν στη Βαλένθια την πρώτη διπλή μεταμόσχευση ποδιών στον κόσμο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από νοσοκομειακές..
πηγές.
Ο νεαρός λήπτης των μοσχευμάτων έχασε τα δύο του πόδια σε ατύχημα. Δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει προσθετικά μέλη και η μεταμόσχευση ήταν η μοναδική εναλλακτική λύση για να μην περάσει την υπόλοιπη ζωή του καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιατρικής ομάδας, Πέδρο Καβάδας.
Η επέμβαση εγκρίθηκε τον Μάιο του 2010 αλλά ο ασθενής και οι γιατροί χρειάστηκε να περιμένουν για περισσότερο από ένα χρόνο μέχρι να βρεθούν τα κατάλληλα μοσχεύματα.
Η μεταμόσχευση έγινε στο νοσοκομείο Λα Φε της Βαλένθια, ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής και ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. Η ομάδα του Καβάδας έχει κάνει στο παρελθόν μεταμοσχεύσεις προσώπου και χεριών.
Η βασική δυσκολία στη μεταμόσχευση ποδιών είναι η σύνδεση των νεύρων ώστε τα νέα μέλη να λειτουργούν ικανοποιητικά. http://www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: