Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τριτη 12 Ιουλίου 2011
Κρίση χρέους στην Ευρώπη. Είδαν κι απόειδαν ότι με την Ελλάδα δεν έχει χαΐρι, στράφηκαν στην Ιταλία. Εκεί έχει ...μεγαλύτερες μάσες.
***
Κρίση χρέους και στις ΗΠΑ. Στις 2 Αυγούστου κρίσιμη μέρα για την πτώχευση ή μη της παγκόσμιας δύναμης. Ρε μπας και μας δουλεύουν;
***
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, λίγο –π0ολύ όλα τα κράτη χρωστάνε. Ποιοι είναι αυτοί τέλος πάντων που έχουν όλο τον πλανήτη τυλιγμένο σε μια κόλλα χαρτί;
***
Άρα είμαστε καλά Γιώργο. Εδώ χρωστάει η Αμερική που δεν έκανε και κοινωνική πολιτική, ας μη φωνάζουν μερικοί-μερικοί.
***
Σκέψου τώρα να βγει η Μέρκελ να πει, τεμπέληδες Αμερικάνοι που δεν δουλεύετε κι ας είναι το μόνο που ξέρουν οι άνθρωποι.
***
Δεν το βλέπω καλά το άγαλμα της Ελευθερίας. Θα το φάει κανένας Σόρος για ένα κομμάτι ψωμί.
***
Για φαντάσου Αμερικανούς να’ρχονται για δουλειά στην Ευρώπη. Θα είναι η δικαίωση του καπιταλισμού.
***
Οι ρεπουμπλικάνοι προειδοποιούν. Κάτω τα χέρια από τους έχοντες και κατέχοντες. Αντίθετος ο Σαμαράς, πάλι εκτός γραμμής.
***
Μια πτώχευση των ΗΠΑ θα σημάνει το τέλος του ελεύθερου κόσμου! Ποιος θα μας προασπίσει απέναντι στην τρομοκρατία και τα πυρηνικά του Ιράν; Με τι αεροπλάνα θα βομβαρδίζουμε όλους τους εχθρούς  της δημοκρατίας και της ελευθερίας;
***
Μήπως θα’πρεπε όλοι οι λαοί να βάλουν το χέρι στην τσέπη να σώσουν την υπερδύναμη; Λογικό το βλέπω, γιατί είμαστε σύμμαχοι.
***
Είμαι αλληλέγγυος στον αμερικανικό λαό, χωρίς coca  και hot dog θα μείνουν εκατομμύρια αδέλφια μας στη μητρόπολη του καπιταλισμού.
***
Άσε που θα γεμίσουν οι πλατείες αγανακτισμένους και θα μπουγελώνονται οι γερουσιαστές  με κέτσαπ και μαγιονέζα.
***
Δεν ξέρω αλλά αυτή η είδηση περί πτώχευσης των ΗΠΑ ενδόμυχα με χαροποίησε, γιατί δικαιώνεται και ο Γιώργος. Λεφτά υπάρχουν κι εκεί αλλά η χρεοκοπία χρεοκοπία.
***
Δικαιώνεται κι ο Πάγκαλος. Κι αυτοί μαζί τα φάγανε φτωχοί και πλούσιοι μαζί. Όλος ο κόσμος μια υποκρισία.
***
Τώρα βέβαια ο Ομπάμα μπορεί να ‘χει τους λόγους του για να κάνει στάση πληρωμών. Θα δείτε τους Κινέζους να αυτοκτονούν  ένας-ένας πέφτοντας από το Σινικό τείχος.
***
Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο, γιατί οι φτωχοί πλην τίμιοι και φιλόπατρεις Έλληνες θα βάλουν πλάτη για τη σωτηρία της Ευρωζώνης.
***
Κι αν θέλετε το πιστεύετε. Δεν θα’χουν μόνο αυτοί το προνόμιο να μας δουλεύουν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: