Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Σε θέσεις μάχης οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ για ενδεχόμενες εκλογές και εξελίξεις…

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

 
Εννιά στους δέκα υπουργούς παραδέχονται ότι τομεσοπρόθεσμο δε βγαίνει. «Είναι αδύνατο» λένε «η κυβέρνηση να μαζεύει 6 δις ευρώ...
κάθε τρίμηνο μέχρι το τέλος του έτους». Στο πλαίσιο αυτό, βλέπουν εκλογές, ανεξαρτήτως του αν θα υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στο χρέος. Πότε; Σεπτέμβριο- Οκτώβριο. Για το τι θα γίνει μέχρι τότε, όμως, οι… «εννιά» (σ.σ. τρόπος του λέγειν) διαφωνούν. Οι μισοί θεωρούν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να μείνει στο παιχνίδι και να ηγηθεί αυτός του ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι ότι θα δώσει δαχτυλίδι στον Ευ. Βενιζέλο.
Όποιο κι αν είναι το σενάριο που θα υλοποιηθεί νέοι κορυφαίοι και ιστορικά στελέχη επιθυμούν να διαπραγματευτούν την τύχη τους. «Δε δίνουμε λευκή επιταγή ούτε στον Γιώργο, ούτε στον Βαγγέλη» δηλώνουν, καθώς βλέπουν το τέλος της πολιτικής τους σταδιοδρομίας να είναι πιο πιθανό από ποτέ.
Μόνο που κανένας δεν εμφανίζεται αυτή τη στιγμή έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα. Οι περισσότεροι προτιμούν μια… «επιταγή» με τις δεσμεύσεις του αρχηγού!
Μπλοκ επιταγών ο Γ. Παπανδρέου δε χρησιμοποίησε ποτέ. Έβαζε και έβγαζε τα στελέχη σε ρόλους ευθύνης κατά το δοκούν και σύμφωνα με τις ανάγκες τις συγκυρίας για να επιβιώσει ο ίδιος.
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Ευ. Βενιζέλος. Θα… εκδώσει μπλοκ επιταγών, ή θα προτιμήσει να δημιουργηθεί ένα αντίπαλο μπλοκ; Για να δοθεί μάχη για την ηγεσία. Σε κάθε περίπτωση, δαχτυλίδια τέλος. Τελειώνουν μαζί με τον Χάρι Πότερ. Από εδώ και μέρα, εποχές που είναι, το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται στην εποχή των… επιταγών!

Τι θέλουν οι κορυφαίοι;

Το πρώτο και κύριο είναι να… παραμείνουν κορυφαίοι και με τη νέα κατάσταση. Να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων. Να έχουν δικούς τους μηχανισμούς και μερίδιο στην εξουσία. Άλλωστε, οι πιο νέοι εκτιμούν ότι μπορεί να έρθει και η δική τους σειρά αργότερα.
Γιατί, το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, βαδίζει σε ήττα, οπότε και νέος αρχηγός να υπάρχει και να μην τη χρεωθεί, δε θα έχει στη συνέχεια παραπάνω από μία ευκαιρία. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν Α. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου και Μ. Χρυσοχοΐδης.
Οι πιο παλιοί,Κ. Σκανδαλίδης και Θ. Πάγκαλος, έχουν άλλες επιδιώξεις. Ο δεύτερος να αποτελέσει το Νο2 στο κόμμα και ο δεύτερος να μπορέσει να ελέγξει τη διαδοχή του από τη σύζυγό του. Στο στρατόπεδο των προεδρικών οι διεργασίες έχουν παγώσει. Γ. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου βγήκαν πονεμένοι από τον ανασχηματισμό με μόνο τον Δ. Ρέππα να μπορεί να ισχυριστεί ότι αναβαθμίστηκε, λαμβάνοντας και αυτός βέβαια, μισό υπουργείο.
http://www.newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: