Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό - Διεργασίες στην Ευρώπη, αγωνία στην Αθήνα

http://img.protothema.gr/29CC3117A4136BA5EF7436CA35C3A7C5.jpg


Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Μάλλον μία μικρή  προσδοκία με πικρή γεύση αφήνει στην ελληνική κυβέρνηση η τελευταία  δραματική συνεδρίαση του eurogroup, καθώς η..
διατύπωση των γενικών κατευθύνσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους είναι μεν ικανοποιητική, όχι όμως αρκετή, καθώς η Αθήνα περιμένει πιο δραστικές και οριστικές αποφάσεις για το ελληνικό πρόβλημα.
Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησαν  μεν να πιέσουν προς επιτάχυνση στη  λήψη των αποφάσεων, όμως φαίνεται ότι  η αγωνία θα παραταθεί για μερικές  ημέρες ακόμη και ενώ στο μεταξύ κανένα μήνυμα από το εσωτερικό μέτωπο δεν είναι θετικό: Ο προϋπολογισμός εκτελείται με μεγάλες αποκλίσεις, ενώ οι κοινωνικές αντιδράσεις δεν  υποχωρούν παρά τη θερινή ραστώνη.

Συνεδρίαση του  υπουργικού συμβουλίου

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε  για σήμερα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου πέραν της ημερήσιας  διάταξης θα υπάρξει ενημέρωση και  συζήτηση για τις εξελίξεις στο  μέτωπο της οικονομίας. Έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση δεν έχει πολλά  να κάνει αναμένοντας τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, παρά μόνον να επιταχύνει το έργο και να θέσει τις προτεραιότητες του επόμενου κρίσιμου διμήνου. Κι όλα  αυτά με την ελπίδα ότι η φιλότιμη προσπάθειά της να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει και  στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που  έχει ψηφίσει, θα εκτιμηθεί δεόντως  από τους διεθνείς παράγοντες.


Τα θέματα του Υπουργικού Συμβουλίου είναι τα εξής:    
         

1.     Πλήρωση  κενών θέσεων Δικαστικών Λειτουργών: Προέδρου του Αρείου Πάγου  και δύο Αντιπροέδρων του Αρείου  Πάγου, ενός Αντιπροέδρου του  Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο  Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού  Συνεδρίου και του Γενικού  Επιτρόπου Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων (εισηγητής ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου).


2.       Σχέδιο   νόμου:   Εκδίκαση   πράξεων   διαφθοράς   πολιτικών   και   κρατικών αξιωματούχων (εισηγητής ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου).


3.       Σχέδιο νόμου: Οργάνωση Ανώτατης  Εκπαίδευσης, Ανεξάρτητη Αρχή  για τη διασφάλιση και πιστοποίηση  της ποιότητας στην Ανώτατη  Εκπαίδευση (εισηγήτρια η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου). http://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: