Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Δικαστικός … καύσωνας «καίει» Παπαγεωργόπουλο, Λεμούσια και συνεργάτες τους

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

alt
Δε φαίνεται να έχουν τελειωμό οι δικαστικές περιπέτειες για την τέως διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης τώρα που ξεκίνησαν οι έρευνες από τις δικαστικές αρχές και..
όπως όλα δείχνουν την ώρα που οι κοινοί θνητοί θα κοιτούν να καταφύγουν σε κάποια παραλία ελέω καύσωνα, κάποιοι άλλοι θα μελετούν δικογραφίες και υπερασπιστικές γραμμές.

Όπως αναφέρει στο εκτενές του ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος Κώστας Καντούρης στην εφημερίδα «Μακεδονία», πέραν της υπεξαίρεσης, ο Βασίλης Παπαγεωρόπουλος, ο Μιχάλης Λεμούσιας, τέσσερις πρώην αντιδήμαρχοι και 16 υπάλληλοι μαπίνουν στυο στόχαστρο γοα το σκάνδαλο της παγίας προκαταβολής του δήμου. Σήμερα κιόλας αναμένεται να αποσταλούν από το 2ο ειδικό ανακριτή τα κλητήρια για απολογία των κατηγορούμενων για κακούργημα.
Οι συνολικά 22 κατηγορούμενοι θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή για τα αδικήματα  της απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, της απάτης σε βάρος ΟΤΑ κατ’ εξακολούθηση και της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, που προβλέπει μέχρι και ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Σύμφωνα με το πόρισμα της επιθεωρήτριας του υπουργείου Οικονομικών Αναστασίας Τσεμπερά, το έλλειμμα της παγίας προκαταβολής του δήμου υπολογίζεται περίπου στα 530.000 ευρώ για τα έτη από το 1999 έως το 2007, όπου παρατηρήθηκαν δαπάνες από την παγία που επί το πλείστον δεν ήταν δικαιολογημένες, ενώ κάποιες πιστώνονταν χωρίς να παραδοθούν τα αντίστοιχα παραστατικά.
Πρόκειται για δαπάνες που υπάλληλοι με τις ευλογίες των ανώτερων τους πίστωναν στην παγία προκαταβολή και αφορούσε ποσά 3.000 με 5.000 ευρώ το μήνα, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι στο κατηγορητήριο δεν αναφέρει ότι οι κληθέντες σε απολογία υπεξαίρεσαν τα συγκεκριμένα ποσά.
http://spnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: