Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Αναταράξεις από τις δηλώσεις του Π. Οικονόμου Δεν συμφωνεί με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/9CBB3E62AE228511DA35EE4D224455CA.jpg 

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011
Αναταράξεις προκαλούν στην κυβέρνηση οι δηλώσεις του κ. Π. Οικονόμου. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε σε... κυριακάτικη συνέντευξή του ότι δεν συμφωνεί με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Η παρέμβαση αυτή, όπως και η ιδιαιτέρως αιχμηρή απάντηση του προς τη ΝΔ, προκάλεσε δυσαρέσκεια στο πρωθυπουργικό επιτελείο αφενός για τη δημοσιοποίηση της διαφωνίας του και αφετέρου επειδή δυναμιτίζει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος για συναίνεση με τη ΝΔ σε ορισμένους βασικούς άξονες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Σε χθεσινές δηλώσεις του ο κ. Οικονόμου επέμεινε στην άποψη του προσθέτοντας ότι θα πρέπει να σπάσει το κεφάλι του και να βρει άλλα ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα απολεσθέντα έσοδα.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Πρωτόπαπας παρενέβη στο θέμα δηλώνοντας: «Δεν σας κρύβω ότι αυτή η συζήτηση για τον ΦΠΑ στον τουρισμό έχει γίνει πολλές φορές και εγώ έχω κάνει σχετική αναφορά πριν το ψηφίσουμε στον κύριο Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του μεσοπρόθεσμου. Το ψηφίσαμε πριν λίγες μέρες και πρέπει να εφαρμοστεί από 1η Σεπτεμβρίου. Από τη στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός, ο κύριος Οικονόμου το θέτει ως ζήτημα, εκτιμώ ότι το θέτει για να το αλλάξει, όχι για να κάνουμε συζητησούλα. Περιμένουμε επομένως να γίνει αυτή η αλλαγή, να φύγει από τον τουρισμό η σχετική αύξηση του ΦΠΑ, να αντικατασταθεί από ένα άλλο ισοδύναμο μέτρο, ίσως πιο δίκαιο. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι θετικό, αλλά πρέπει να γίνει, αλλιώς δεν είναι ώρα για λόγια».

Ο κ. Οικονόμου όμως συνέχισε να αναπτύσει τις απόψεις του στη Βουλής, όπου δήλωσε ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο σύνολό του το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και ότι το έλλειμμα θα πρέπει να καλυφθεί από άλλα μέτρα, όπως πχ η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Από την πλευρά της η ΝΔ ζητεί την άμεση και πλήρη εφαρμογή της δικής της πρότασης για την οικονομία όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκης. Επιπλέον, ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών κ. Ι. Βρούτσης, μίλησε για «ακατανόητες πρακτικές, καθώς τη μια ψηφίζουν πρόσθετους φόρους και την άλλη τους χαρακτηρίζουν "παραλογισμό" δηλώνοντας ότι διαφωνούν. Οι μεταλλάξεις των στελεχών του ΠαΣοΚ ανάλογα με την καρέκλα που κατέχουν δεν αλλάζουν την κατάσταση στην οικονομία».(ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: