Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Λαϊκή διαβούλευση για το νερό στο Λευκό Πύργο


Τριτη 12 Ιουλίου 2011
Η θεματική ομάδα για την άμεση δημοκρατία της Πλατείας του Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης διοργανώνει στην Πέμπτη το βράδυ (20:00) λαϊκή διαβούλευση για την..
προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και την πρότασή εξαγοράς της από τους πολίτες.
Ομιλητές θα είναι εργαζόμενοι από την ΕΥΑΘ, κάτοικοι της Αραβησσού, η ομάδα διαβούλευσης αλλά παρέμβαση μπορούν να κάνουν όλοι όσοι θα  το επιθυμήσουν στα πλαίσια της άμεσης δημοκρατίας.
Πριν την έναρξη της διαβούλευσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με θέμα τους αγώνες σε Ινδια, Λατινική Αμερική και ΗΠΑ απέναντι στην εμπορευματοποίηση του νερού και των υδάτινων πηγών.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση-κάλεσμα τους «Θα παρουσιάσουμε στην διαβούλευση την πρόθεση μας, αλλά και θα θέσουμε τα ερωτήματα μας, για την «καμπάνια για το νερό» με σκοπό την ενημέρωση όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης ως προς το σχέδιο αγοράς ποσοστού της ΕΥΑΘ από εταιρία λαϊκής βάσης (εργαζόμενοι ΕΥΑΘ - καταναλωτές Θεσσαλονίκης - κάτοικοι Αραβησσού) σαν απάντηση στην προσπάθεια του ξεπουλήματος του νερού από την κυβέρνηση σε ιδιώτες. Κομβικό σημείο θα είναι η πραγματοποίηση Φεστιβάλ - συνάντησης για την Άμεση Δημοκρατία, και μιας μεγάλης διαβούλευσης στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από τη ΔΕΘ, όπου όλα τα βλέμματα της χώρας θα είναι στραμμένα στην πόλη μας.»

http://spnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: