Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Καλλισθένης… εν δήμω

Καλλισθένης… εν δήμω

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Η αναμονή της ωραίας Εύας, το τέλος των καλοκαιρινών δημοσιογραφικών στερεοτύπων και ο διάδοχος του Βενιζέλου…

Καλά, τίποτε δεν έχετε καταλάβει, μωρέ; Οι Έλληνες καίγονται κι εσείς μαλώνετε αν ο Παντελής Οικονόμου εξαργύρωσε τις απόψεις του με την υπουργική καρέκλα; Καινούργιο είναι αυτό στην πολιτική σκηνή; Ούτε για παραπολιτικό δεν κάνει. Για το ότι στις δημοσκοπήσεις, και τα δυο κόμματα εξουσίας μαζί, έχετε την αποδοχή του 35% του λαού (από το 87% που είχατε προ δεκαετίας), κάνατε κάποια δήλωση; Βρήκατε καμιά σπηλιά να κρυφθείτε;
Εσύ καλέ μου Αντώνη, δεν εξαργύρωσες την επιστροφή σου, αλλάζοντας το «καμιά ονομασία στα Σκόπια, που να περιέχει παράγωγο του ονόματος Μακεδονία», με τη σύγχρονη αποδοχή σου της ονομασίας των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό; (πλην του «Μακεδονία του Βαρδάρη», είπες). Κι έλεγες ότι γι’ αυτό το λόγο έριξες την κυβέρνηση της Ν.Δ., που ήθελε το «Σλαβομακεδονία»!
Δεν καταλάβατε, καημένοι, ότι όσο εξακολουθείτε τις άθλιες παλαιοκομματικές μεθόδους, έχετε τελειώσει όλοι σας! Και δυστυχώς, ίσως πάρετε μαζί σας και τους πέντε-έξη που διακρίνονται για τη σοβαρότητά τους. Μας «πρήξατε» με τις Εξεταστικές Επιτροπές και όλα γίνονται για συγκάλυψη και να αποδείξετε ποιος «μας έκλεψε λιγότερο» (ο Τσουκάτος γελάει).
Η Εύα Καϊλή υπέβαλε επανειλημμένα ερωτήσεις «για να προχωρήσουν κατασχέσεις περιουσιών υπουργών που έχουν ζημιώσει το δημόσιο και των οποίων οι αστικές ευθύνες δεν έχουν παραγραφεί». Η ωραία Έυα περιμένει ακόμη απάντηση. Και θα περιμένει για πολύ. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.
Τελικά, μου φαίνεται ότι η καλύτερη λύση είναι να κάνουμε πρωθυπουργό τον Χριστοφοράκο. Θα δωροδοκήσει το ΔΝΤ και την Αγγέλα, και θα βολευτούμε πάλι. Με υπουργό Οικονομικών τον Παλαιοκώστα. Για να ληστέψει όσους μας ληστεύουν.
Αμαρτωλή Ελλάδα και αμαρτωλοί Έλληνες, ήμαστε κατά τον ΥΠΕΞ, Λαμπρινίδη. Συμφωνώ μαζί σου, λεβέντη μου. Αμαρτήσαμε και αμαρτάνουμε, επειδή σας ανεχόμαστε (ακόμη).
Ήρθε η ώρα των στερεότυπων ειδήσεων: «Άδειασε η Θεσσαλονίκη», «Γέμισε η Χαλκιδική», «Επιστρέφουν οι εκδρομείς», «Μποτιλιάρισμα στους δρόμους» και άλλοι παρόμοιοι τίτλοι. Αυτά τα γράφαμε όταν ίσχυε η δημοσιογραφική αρχή «το καλοκαίρι δεν έχει ειδήσεις». Πάει αυτό τώρα. Οι Έλληνες πολιτικοί κατάφεραν να δίνουν ειδήσεις όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά παγκόσμια.
Πληροφορούμαστε από τα ελληνικά ΜΜΕ, ότι στη Βρετανία κατηγορούν τον  Κάμερον ότι «επέδειξε υπερβολική εύνοια στον Μέρντοχ». Δεν λένε αυτό ακριβώς. Λένε ότι οι Βρετανοί πολιτικοί είναι υπάλληλοι του Μέρντοχ. Σιγά την αποκάλυψη θα μου πείτε. Ναι, αλλά μόνον αν συμβεί κάποια «στραβή» τα λέμε αυτά. Είπαμε ποτέ για ορισμένους πολιτικούς της χώρας μας, αν είναι υπάλληλοι των «εθνικών προμηθευτών» μας; Αν κάτι στραβώσει, όπως στην περίπτωση του Άκη, τότε παριστάνουμε τους έκπληκτους.
Στα σχέδια ήμαστε πρώτοι. Παλεύουμε να φέρουμε τουρίστες στην πόλη και βρίσκουν κλειστούς τους αρχαιολογικούς χώρους. Πλημμυρίσαμε από υπευθυνότητα.
http://www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: