Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Θανάσης Παπαγεωργίου: Τον Μάιο επιστρέφουν στο ΙΚΑ

Εντός του Απριλίου ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις», που περιέχει ρύθμιση για την επιστροφή των «πειραματόζωων» συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Πιερίας στον κλάδο Υγείας του ΙΚΑ και από ...1ης Μαΐου τίθεται σε ισχύ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάση Παπαγεωργίου, στο νομοσχέδιο υπάρχει σχετική τροπολογία, που δεν υπήρχε όταν αυτό κατατέθηκε στη Βουλή στις 13 Απριλίου και διατυπώθηκε με τη συνεργασία του βουλευτή, η οποία προβλέπει ότι:
«Οι συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε. Νομού Πιερίας καθώς και τα προστατευόμενα μέλη αυτών υπάγονται από την πρώτη του επόμενου μήνα της δημοσίευσης του νόμου αυτού στην ασφάλιση του Κλάδου Παροχών Ασθένειας του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.. Η προβλεπόμενη εισφορά για την ασφάλιση των συνταξιούχων αποδίδεται στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.. Από την ίδια ως άνω ημερομηνία καταργούνται οι διατάξεις της παραγράφου 4 του δέκατου τέταρτου άρθρου του ν. 3607/2007 (Α 245)».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί εντός του μηνός Απριλίου, άρα, σύμφωνα με τη ρύθμιση, από τον Μάιο οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ θα έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν στο ΙΚΑ.
Ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε την ικανοποίησή του που, ένα αίτημα χιλιάδων συνταξιούχων της Πιερίας καθώς και των προστατευομένων μελών τους, δρομολογείται προς την οριστική του λύση. Επεσήμανε επίσης πως θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι συνταξιούχοι με τη μεταφορά από τον ένα ασφαλιστικό φορέα στον άλλο, κυρίως σε ό,τι αφορά τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: