Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ενας Σκορπιός απέναντι σε καρχαρίες


ΚΥΡΙΑΚΗ 18-4-2010
του Θωμά Γαζή
Κανείς άλλος Έλληνας υπουργός οικονομικών δεν ένοιωσε - στη μεταπολιτευτική εποχή - την ανάσα της κρατικής πτώχευσης τόσο κοντά στο πρόσωπο του  όσο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Το καθημερινό μάδημα μαργαρίτας που κάνει ο υπουργός μας για το αν τελικά θα βαρέσει «κανόνι» ή όχι το Ελληνικό κράτος είναι εξοντωτικό ψυχολογικά και απαιτεί πολύ γερά νεύρα, τα οποία ...φαίνεται να διαθέτει αφού ανήκει στο χαλκέντερο ζώδιο του Σκορπιού. Ο Σκορπιός μπορεί να δέχεται απίστευτες πιέσεις χωρίς να σπάει. Ακόμη και αν φτάσει στο σημείο να γίνει σκόνη και θρύψαλα έχει και πάλι τη μαγική ικανότητα (μόνο αυτός από όλα τα ζώδια) να ανασταίνεται - σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα - μέσα από τις ίδιες του τις στάχτες. Μακάρι αυτή τη μαγική ιδιότητα του ζωδίου του Σκορπιού να την είχε και η πολύπαθη οικονομία μας.
Στην αστρολογία ο Σκορπιός είναι το ζώδιο του «δημόσιου χρήματος», του κρατικού κορβανά. Επομένως, ένας Σκορπιός είναι ιδανικός για υπουργός Οικονομικών, ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους όπως αυτή που περνάμε. Λειτουργεί καλύτερα κάτω από ακραίες συνθήκες και υπό πίεση, Έχει ισχυρό ένστικο και διαίσθηση, αφοσιώνεται παθιασμένα στο σκοπό του, συνεργάζεται πολύ στενά με τους «δικούς του» ανθρώπους και μπορεί να βρει απίθανες λύσεις που κανείς άλλος δεν είχε σκεφτεί!
Με τη Σελήνη του στο ζώδιο του Καρκίνου, ο Παπακωνσταντίνου παραείναι γλυκός και συμπαθής. Μας στερεί έτσι τη χαρά του καθιερωμένου «μπινελικώματος» προς τον υπουργό οικονομικών, που πρέπει γενικά να είναι πιο «μπρουτάλ» και ξινόφατσας, έτσι ώστε ο δεινοπαθών πολίτης να μπορεί να ξεδίνει φέρνοντας τον στο μυαλό του  και στολίζοντας τον με τα σχετικά «Γαλλικά». Ο υπουργός μας θα πρέπει να κρύβει μέσα του ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και ονειροπόλο κομμάτι (εκτός από τη Σελήνη στον Καρκίνο έχει στο ωροσκόπιό του και μία σύνοδο Ήλιου - Ποσειδώνα) αλλά τις ευαισθησίες του αυτές τις κρύβει καλά ή τις διαχέει μέσα από διάφορους συναισθηματικούς «ελιγμούς» που συνηθίζει να κάνει.
Με τον Ερμή και την Αφροδίτη του (σε ευρεία σύνοδο) μέσα στο διπλωματικό ζώδιο του Ζυγού είναι μειλίχιος, προσηνής και συγκρατημένος στο λόγο του και έχει γενικά τακτ στις κοινωνικές του συναναστροφές. Αν το θελήσει πάντως, είναι ικανός να σφάξει το συνομιλητή του με το μπαμπάκι.(ellispoint.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: