Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Έφης Πουλάκη-Παντερμαλή: Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν

Το δημόσιο βήμα (των τοπικών ΜΜΕ) επέλεξε η Προϊσταμένη της Κ.Ζ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πιερίας Έφη Πουλάκη-Παντερμαλή για να απαντήσει στην αήθη επίθεση που δέχτηκε (εν απουσία της) από αυτοδιοικητικούς παράγοντες και εκπροσώπους ....επαγγελματικών φορέων σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, με αντικείμενο τα προβλήματα που δημιουργούνται στο νομό από τη γενική κήρυξη του Ολύμπου ως «αρχαιολογικού-ιστορικού τόπου».
Η επί προσωπικού απάντηση της Προϊσταμένης της αρχαιολογικής υπηρεσίας της Πιερίας έχει ως ακολούθως:
«Μου προξένησαν μεγάλη απορία, κατάπληξη και θλίψη οι συνεχείς αναφορές και βαρείς χαρακτηρισμοί του προσώπου μου στη συνεδρία για τον Όλυμπο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, παρουσία πολλών κληθέντων και των ΜΜΕ, διά των οποίων αναμεταδόθηκαν σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό.  
Ακόμη μεγαλύτερη απορία μου προκάλεσε η πίστη πολλών ότι αιτία της μη ανάπτυξης της Πιερίας είναι το πρόσωπό μου και οι προβλεπόμενες διαδικασίες που τηρώ ως υπηρεσιακό πρόσωπο, δυστυχώς για μένα και παραμονές εκλογών.
Δεν ξεχνώ όμως ότι τόσο η έννοια του πολιτισμού όσο και η έννοια της πολιτικής διαμορφώθηκαν στην αρχαιότητα με τη δημιουργία των αρχαίων πόλεων και την άμεση ανάγκη δημιουργίας κανόνων συμβίωσης, δηλαδή νόμων, για τη σωστή ανάπτυξη εκείνων των πόλεων, που πράγματι αναπτύχθηκαν μοναδικά.
Οι άνθρωποι που ορίζουν τα θέματα της σημερινής πόλης/πολιτείας (πολιτικοί) ορίζουν και τους νόμους, προκειμένου η κοινότητα των ανθρώπων που τη συναποτελούν (με πολλά και συχνά συγκρουόμενα συμφέροντα και απόψεις) να εξελιχθεί σε μία πολιτισμένη πόλη. Οι υπηρεσίες μιας πολιτισμένης πόλης οφείλουν να ακολουθούν τους κανόνες, πρώτοι και πολύ περισσότερο οι ηγέτες της.  
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Εφη Πουλάκη-Παντερμαλή,
πολίτης και κάτοικος Πιερίας από ελεύθερη επιλογή, καθόλου ψυχιατρική» (
Πολιτεία)
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δε δικαιούται να ομιλεί για ήθος η κυρία, ο βίος και η πολιτεία της δεν το επιτρέπουν.