Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 24ΧΡΟΝΟΣ Όπλα με τη… σέσουλα στην Καβάλα



Αποθήκη Φωτογραφίας - απογραφή εμπορευμάτων, 
όπλο, βρήκα, κρησφύγετο, 
θέση. fotosearch 
- αναζήτηση φωτογραφικών 
εικόνων και φωτογραφιών 
κλιπ αρτ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18-4-2010
Όπλα σε εγκληματικές ομάδες κατηγορείται ότι διοχέτευε με περισσή ευκολία 24χρονος στην Καβάλα, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της τοπικής ασφάλειας. Ο νεαρός είχε συμφωνήσει να παραδώσει πέντε πιστόλια τύπου Makarov σε ...
αστυνομικό που παρουσιάστηκε σαν αγοραστής και ακινητοποιήθηκε, αφού παρέδωσε τα όπλα και εισέπραξε τα χρήματα.
Η κυκλοφορία πιστολιών και αυτόματων όπλων στην Καβάλα, όπως και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, έχει προκαλέσει ανησυχία στις διωκτικές αρχές. Άλλωστε, χθες εκτός της πώλησης των πέντε πιστολιών, σε άλλη περίπτωση εφόδου της δίωξης ναρκωτικών Καβάλας, εκτός των ποσοτήτων χασίς που βρέθηκαν, κατασχέθηκε πάλι πιστόλι Makarov, που βρέθηκε στην κατοχή ενός 43χρονου, ο οποίος συνελήφθη για διακίνηση χασίς.
“Εκτός από αυτούς που ασχολούνται με το κοινό έγκλημα, άρχισαν να προμηθεύονται τέτοια όπλα μέχρι και… χωρικοί, έτσι για να υπάρχουν και όχι επειδή κινδυνεύουν. Φοβόμαστε μη φτάσουμε τα επίπεδα της Κρήτης”, είπε χαρακτηριστικά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος παρακολουθεί τη διερεύνηση των υποθέσεων. Όπως προκύπτει από τις αρχικές έρευνες, τα όπλα φτάνουν σε “χέρια” στην Καβάλα μέσω Βουλγαρίας και διασυνδέσεων που υπάρχουν με βουλγαρικά κυκλώματα της μαφίας.

Γνωστός στην αστυνομία Για τη δράση του νεαρού στο εμπόριο όπλων αστυνομικοί της ασφάλειας είχαν πληροφορίες πριν από έναν μήνα, επιβεβαιώνοντας ότι ταξιδεύει συχνά στη Βουλγαρία. Ο ίδιος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για κατοχή χασίς, ενώ τέτοιες ποσότητες βρέθηκαν πάλι σε έρευνα που έγινε αυτήν τη φορά στο σπίτι του. Αστυνομικός κατάφερε και εμφανίστηκε στον 24χρονο σαν αγοραστής, ζητώντας να του πουλήσει 15 όπλα Makarov. Ο νεαρός υποστήριξε ότι ήταν αδύνατο να φέρει τόσα πολλά και συμφώνησε να τον προμηθεύσει με πέντε πιστόλια, το κόστος των οποίων είναι 1.100 ευρώ το καθένα.
Στο ραντεβού που κλείστηκε στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, ο 24χρονος παρέδωσε στον αστυνομικό τα πέντε όπλα οι σειριακοί αριθμοί των οποίων είχαν αφαιρεθεί και 250 σφαίρες, και παρέλαβε από τον αστυνομικό - αγοραστή το ποσό των 5.500 ευρώ, μεγάλο μέρος του οποίου προηγουμένως είχε προσημειωθεί. Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο το προηγούμενο διάστημα να διοχέτευσε και άλλα όπλα στη “μαύρη” αγορά των κακοποιών, παρότι ο ίδιος αρνείται να αποκαλύψει οτιδήποτε για τους προμηθευτές του. Πάντως και το άλλο Makarov, που βρέθηκε από τη δίωξη ναρκωτικών σε διαφορετική υπόθεση, είχε τα ίδια χαρακτηριστικά, καθώς οι δράστες είχαν ξύσει τον σειριακό του αριθμό. “Μπορεί να μην είναι μεγαλέμπορος, αλλά πιστεύουμε πως σύντομα θα εξελισσόταν έτσι με τις επαφές που είχε αναπτύξει στη γειτονική χώρα”, τόνισε αξιωματικός της ασφάλειας.(ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: