Τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών δεν λήφθηκαν υπόψη στη μελέτη και πρέπει να... ξυριστούν
Ο σταθμός Αναλήψεως, που χωροθετείται στην οδό Δελφών, μεταξύ των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Πέτρου Συνδίκα, αποτελεί από μόνος του μια... μεγάλη και πονεμένη ιστορία. Στην προκαταρκτική μελέτη διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος σταθμός θα είναι ο στενότερος από όλους, διότι στο σημείο η οδός Δελφών δεν έχει μεγάλο πλάτος.
Ωστόσο, δε λήφθηκαν υπόψη τα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιών, τα οποία εμποδίζουν τα ευμεγέθη μηχανήματα που πρέπει να εκτελέσουν εργασίες να προσεγγίσουν. Τι σημαίνει αυτό; Οτι τα μπαλκόνια περισσεύουν και πρέπει να... «ξυριστούν»!
Αυτό, φυσικά, δεν είναι δυνατό να συμβεί. Ετσι, οι δύο σήραγγες του μετρό, θα πρέπει να έρθουν πιο κοντά η μία στην άλλη. Ομως, εφόσον κατασκευαστεί η πρώτη σήραγγα ο δεύτερος μετροπόντικας είναι δύσκολο να περάσει ξυστά από ένα ήδη κατασκευασμένο τούνελ, διότι με τις πιέσεις που θα ασκούνται, ενδέχεται να το γκρεμίσει.
Τεχνικές λύσεις υπάρχουν και σε αυτήν την περίπτωση. Ομως, κάποιος πρέπει να πάρει αποφάσεις και να βάλει υπογραφές. Μέχρι σήμερα, κανείς δεν το πράττει.(http://www.agelioforos.gr)
http://kraxtis-gr.blogspot.com/