Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Οι κουμπαριές του κ. Καρατζαφέρη Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι δεν έχει εσωκομματικά προβλήματα και ότι αν αντιμετωπίσει θα τα λύσει στην... Εκκλησία


ΚΥΡΙΑΚΗ 18-4-2010
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης δεν διαγράφει τους διαφωνούντες, παρ΄ ότι τελευταίως το κόμμα του απέκτησε και πειθαρχικό όργανο, αλλά τους... παντρεύει. Η κουμπαριά φαίνεται ότι αποτελεί το απόλυτο όπλο του προέδρου του ΛΑΟΣ για την επιβολή πειθαρχίας στο κόμμα του, αφού ως σήμερα έχει κάνει- κατά δήλωσή του120 κουμπαριές, έχει περί τα 80 βαφτιστήρια, περισσότερα
δηλαδή και από τον κ. Κ. Μητσοτάκη. Και το σημαντικότερο, στο κόμμα επτά στους δέκα είναι κουμπάροι μεταξύ τους. Αν μπορούσε ακόμη να επεκτείνει τις κουμπαριές του και σε άλλα κόμματα και κυρίως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε ο κ. Καρατζαφέρης θα επιχειρούσε να αυξήσει το εκλογικό ποσοστό του παντρεύοντας και βαφτίζοντας. Η αναταραχή που σημειώθηκε προσφάτως στο κόμμα με τον Γραμματέα του κόμματος κ. Μάκη Βορίδη (αποκαλούμενο και «Βig Μac») για
την πρόθεσή του, όπως ειπώθηκε, να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, με τη στήριξη μάλιστα και της ΝΔ, έληξε, για τους ευελπιστούντες να υπάρξει μια διάσπαση στον ΛΑΟΣ, με... κουμπαριά. Ο κ. Καρατζαφέρης στις 22 Ιουνίου είχε βαφτίσει τον γιο του κ. Βορίδη. Αναταραχές ωστόσο άρχισαν να σημειώνονται τελευταίως στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, παρ΄ ότι με τις κινήσεις και τις ενέργειές του επιχειρεί ο ίδιος να προκαλέσει αναταραχές κυρίως στη ΝΔ, αλλά και στα άλλα κόμματα.
Μπορεί οι κουμπαριές να στοίχισαν κάτι παραπάνω, τώρα το Πάσχα, στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ με τις τόσες λαμπάδες που έστειλε στα βαφτιστήρια του, αλλά άξιζε τον κόπο, αφού, λέει, έχει το κεφάλι του ήσυχο από διαρροές. Αναταραχή δεν προκλήθηκε όταν η λεγόμενη «τριανδρία» , δηλαδή οι κκ. Βορίδης, Αδ. Γεωργιάδης και Αθ. Πλεύρης, γκρίνιαξε για την προβολή που είπε ότι γίνεται στον κ. Κ. Αϊβαλιώτη ως εκπρόσωπο του κόμματος, με αυξημένες αρμοδιότητες και τη δικαιοδοσία να ομιλεί επί παντός επιστητού; Ο κ. Καρατζαφέρης είναι κουμπάρος όμως με τους τρεις από τους τέσσερις. Εχει παντρέψει τον κ. Πλεύρη, έχει επίσης παντρέψει τον κ. Γεωργιάδη, έχει βαφτίσει το παιδί του κ. Βορίδη και ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βαΐτσης Αποστολάτος , έχει βαφτίσει το παιδί του κ. Αϊβαλιώτη. Ο μόνος που εμφανίζεται καμιά φορά να παραπονείται για την αυξημένη προβολή που τυγχάνει ο κ. Αϊβαλιώτης και δεν τον έχει παντρέψει ο κ. Καρατζαφέρης είναι ο κ. Κ. Βελόπουλος, βουλευτής Θεσσαλονίκης. Εκεί δεν μπόρεσε κανείς να κάνει τίποτε. Ο κ. Βελόπουλος πολλές φορές λέγεται ότι γκρινιάζει, πάντοτε όμως στα κομματικά όργανα, για τις συχνές μεταβολές της πολιτικής του κόμματος. Αλλωστε o κ. Βελόπουλος, που παλαιότερα ήταν μέλος της Νεολαίας του ΠαΣοΚ, έχει κάνει κουμπαριά με έναν νεοδημοκράτη, τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδη.

Οι διαγραφές είναι σαν το ντόμινο
Τόσο πολλές κουμπαριές ουδέποτε υπήρξαν σε άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα. Είναι το πραγματικό κόμμα των κουμπάρων. Το παραδέχεται και ο ίδιος ο πρόεδρος, δηλώνοντας συχνά υπερηφάνως ότι «το κόμμα μου είναι οικογενειακό, είμαστε μια αληθινή οικογένεια και οι κουμπαριές το δένουν...». Οπαδός των διαγραφών δεν είναι ο πρόεδρος. Οχι επειδή και ο ίδιος διεγράφη κάποτε από τη ΝΔ, αλλά επειδή πιστεύει ότι στα κόμματα «δεν περισσεύει κόσμος». Ούτε βεβαίως είναι οπαδός των μεταγραφών από κόμμα σε κόμμα. Και συχνά λέει ότι «έναν να κάνω το λάθος και να διαγράψω, θα ακολουθήσουν και άλλοι. Είναι σαν το πολιτικό ντόμινο. Δεν θέλω τέτοιες ιστορίες στο κόμμα του». Μόνο στο κόμμα του όμως; Οχι βεβαίως, αλλά επεκτείνει τον λόγο του και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμφανίζεται, για παράδειγμα, αντίθετος σε ενδεχόμενη απομάκρυνση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ: «Δεν περισσεύει κόσμος στη ΝΔ. Κόπτομαι για την Ντόρα για να μη φύγει» λέει και ζητεί και από τις δύο πλευρές να να μην «τραβούν το σχοινί στην άκρη». Εμφανίζεται επιπλέον να επιδοκιμάζει την κίνηση της κυρίας Φωτεινής Πιπιλή να χορέψει σε τηλεοπτικό σόου και να επικρίνει όσους νεοδημοκράτες την... επέκριναν, λέγοντας ότι έφερε τουλάχιστον 15.000 σταυρούς στο κόμμα «και έδωσε κουράγιο στις 50άρες και 65άρες γυναίκες σ΄ όλη την Ελλάδα ότι ακόμη μπορεί να έχουν ζωή, τους έδωσε ελπίδα και χαρά».

Ο κ. Καρατζαφέρης δεν ανέχεται καμία «παραφωνία», καμία «αίρεση», καμία «ανταρσία» στο κόμμα του: «Στον ΛΑΟΣ δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα» λέει με σιγουριά και φέρνει ως παράδειγμα τη δραστηριότητα του κ. Βορίδη. Παρά τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν ότι οι σχέσεις τους έχουν ψυχρανθεί, ο κ. Καρατζαφέρης επιμένει να λέει για τον κουμπάρο του: «Είναι ο άνθρωπός μου, είναι αυτός που υλοποιεί την πολιτική μου. Συχνά τον φωνάζω και του λέω “Βορίδη, πέρασε αυτό” και γίνεται. Ως Γραμματέας του κόμματος ομιλεί εξ ονόματός μου μαζί τους». Τα ίδια περίπου λέει ο κ. Βορίδης, με την προσθήκη ότι η συνεργασία του με τον πρόεδρο είναι συνεχής και αποτελεσματική, ενώ επιχειρεί να διασκεδάσει ως αποκυήματα φαντασίας όσα ειπώθηκαν για ψυχρότητα στις σχέσεις τους.

Προσέγγιση μέσω επιστολών
Για το ΠαΣοΚ ο κ. Καρατζαφέρης λέει ότι βρίσκεται σε διάλυση, για τη ΝΔ λέει ότι συνομιλεί με 6-7 βουλευτές, πλην όμως σταματά εκεί. Δεν θέλει μεταγραφές, δεν θέλει να αρχίσει το ντόμινο των μεταγραφών και να επεκταθεί σ΄ όλα τα κόμματα και στο δικό του. Την περασμένη Τρίτη, για παράδειγμα, συνέτρωγε σε ιταλικό εστιατόριο στα Σίδερα Χαλανδρίου με τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υφυπουργό κ. Αθ. Γιαννόπουλο, ενώ σε διπλανό τραπέζι βρισκόταν ένας καναλάρχης. Συνομιλεί με νεοδημοκράτες, χωρίς όμως να τους προτρέπει να έρθουν στο κόμμα του. Ισως αυτός να είναι και ο λόγος που αντί να κάνει μεταγραφές αποστέλλει επιστολές. Σε ιστορικά στελέχη της ΝΔ εκτός και εντός Κοινοβουλίου (όπως οι κκ. Αντ. Σαμαράς, Ν. Κακλαμάνης, Γ. Σουφλιάς, Α. Ανδριανόπουλος, Στ. Μάνος, Π. Ψωμιάδης ) και τους καλεί σε συνεργασία για να αντιμετωπίσουν το ΠαΣοΚ στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: «Να βρεθεί ένας θεσμικός ρόλος να αποκόψουμε την επέλαση του ΠαΣοΚ, μονάχα αυτό ζητώ από τη ΝΔ» λέει. (ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: