Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Έκρυβαν επτά βόμβες με 180 κιλά της εκρηκτικής υλης ΑΝΦΟ Βρήκαν γιάφκα με εκρηκτικά στον Καρέα

ΚΥΡΙΑΚΗ 18-4-2010
Νέα γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, με επτά βόμβες στην περιοχή του Καρέα ανακάλυψε η Αστυνομία.
Πρόκειται για χώρο γκαράζ, σε εξαώροφη πολυκατοικία στην οδό Αντωνιάδου 54 στον Καρέα, μέσα στον οποίο βρέθηκαν..... τρεις φιάλες γκαζιού και τέσσερις.... τενεκέδες γεμάτοι με εκρηκτική ύλη (Anfo). Συνολικά στο χώρο εντοπίστηκαν 180 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι βόμβες ήταν σχεδόν έτοιμες και έλλειπε μονάχα ο πυροκροτητής, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικό χτύπημα, πιθανότατα με τη χρήση παγιδευμένου αυτοκινήτου, όπως συνέβη στην επίθεση στο Χρηματιστήριο.
Το χώρο είχε νοικιάσει ο Γουρνάς τον Νοέμβριο του 2007, χρησιμοποιώντας το επώνυμο Μανδαλώζης, ενώ σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας, η ανακάλυψη της γιάφκας ενισχύει το σενάριο για σχεδιαζόμενη επίθεση με εκρηκτικά (παγιδευμένο αυτοκίνητο) εναντίον οικονομικού στόχου.
Στον ίδιο χώρο φυλάσσονταν και τρεις μοτοσικλέτες με διπλές πινακίδες, ενώ βρέθηκαν και δύο μπαγκαζιέρες γέμάτες με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχει και άλλο κρησφύγετο της οργάνωσης που είχε νοικιαστεί με το όνομα "Μανδαλώζης" ή "Γριβοκωστόπουλος" (ονόματα που έφεραν οι πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Κ. Γουρνά), ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αποκάλυψε ότι και το σπίτι στο οποίο διέμεναν ο Μαζιώτης με τη Παναγιώτα Ρούπα είχε νοικιαστεί με το ψεύτικο όνομα "Βασιλική Παρασκευοπούλου".
Η εκρηκτική ύλη ANFO είχε χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις -με παγιδευμένα αυτοκίνητα- κατά του Χρηματιστηρίου, στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 και στα κεντρικά γραφεία της Citibank, στην Κηφισιά, στις 18 Φεβρουαρίου 2009.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: