Βλάχος: Η ΝΔ πρέπει να ανανεώσει την ηγετική της ομάδα ΜΕ ΗΧΗΤΙΚΟ


 
Για τα λάθη που έγιναν στην προεκλογική περίοδο μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο βουλευτής της.. ΝΔ Γιώργος Βλάχος.
«Η ΝΔ ασφαλώς και πλήρωσε αυτή την εφαρμοσθείσα πολιτική. Και στις περιπτώσεις που είχε δίκιο είχε χάσει το επικοινωνιακό παιχνίδι άρα δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει το μήνυμά της και πριν από τις εκλογές αλλά και στην περίοδο των εκλογών με τους πολίτες. Αποτέλεσμα τούτων ήταν να αποκοπεί από μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και να έχουμε το αποτέλεσμα που είδαμε. Προφανώς γίναν λάθη. Και όποιος σήμερα βγαίνει και λέει ότι δεν μπορεί να εντοπίσει τα λάθη θα’ λεγα ότι μάλλον και αυτός έχει μείνει στην προεκλογική περίοδο και από τη μεριά της ΝΔ», απάντησε ο κ. Βλάχος κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών για τη ΝΔ και ποια πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα.

Και πρόσθεσε: «Ολοι μας πρέπει να δούμε τα νέα δεδομένα, να περάσουμε στην επόμενη ημέρα, να επικαιροποιήσουμε τον πολιτικό μας λόγο, να δούμε και εμείς την πραγματικότητα και να πούμε πώς μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι σαν παράταξη στον ελληνικό λαό, στην πατρίδα, στην ελληνική κοινωνία».

Στο ερώτημα αν στο μέλλον μπορεί να υπάρξει θέμα ηγεσίας για τη ΝΔ ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής απάντησε: «Το αν μπορεί στο μέλλον ποιος μπορεί να πει ναι ή ποιος μπορεί να πει όχι. Αλλά αυτή την ώρα θα έλεγα ότι η ΝΔ έχει να επιλύσει άλλα σοβαρότατα θέματα. Και εννοώ σοβαρότατα θέματα πολιτικής και θέματα επικοινωνίας αυτής της πολιτικής της. Αν τα λύσει αυτά και αν κάνει και κριτική βέβαια και για τα πρόσωπα γιατί αυτές τις πολιτικές τις διαχειρίστηκαν κάποια πρόσωπα, ε δεν μπορεί αυτά τα ίδια πρόσωπα, η ηγετική ομάδα να είναι ίδια σήμερα που πρέπει να πεις κάτι διαφορετικό. Γιατί το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφές, κάτι άλλο θέλει ο κόσμος από τη ΝΔ και προφανώς δεν μπορούν να το πουν τα ίδια πρόσωπα. Και δεν εννοώ κατ’ ανάγκη τον πρόεδρο, εννοώ την ηγετική ομάδα στο σύνολό της».

Ακολούθως ο κ. Βλάχος απάντησε και στην ερώτηση αν θεωρεί ότι το κόμμα μετατοπίστηκε το τελευταίο διάστημα προς τα δεξιά και αν πρέπει να ξανακοιτάξει προς τον λεγόμενο κεντρώο χώρο. «Αλλιώς δεν μπορεί να επιβιώσει. Είμαι πολύ καθαρός σε αυτό. Σαφώς έδωσε λάθος εικόνα η ΝΔ προεκλογικά. Και με επιχειρηματολογία και με φρασεολογία και με τα πρόσωπα. Ξέρετε η ΝΔ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Και πολλές φορές νιώθαν κάποιοι που πρόσφατα εντάχθηκαν στις τάξεις της ΝΔ να θέλουν και τα ρέστα από ανθρώπους που με συνέπεια εδώ και δεκαετίες υπηρετούν αυτές τις ιδέες διαχρονικά. Χωρίς να παρεκκλίνουν και χωρίς να προκαλούν, με σεμνότητα με σοβαρότητα. Είδαμε λοιπόν κάποιους ανθρώπους να μας κουνάνε και το δάχτυλο. Αυτά τελειώσανε.

Και συνέχισε λέγοντας: «Το βράδυ των εκλογών αυτά τελειώσανε. Η ΝΔ για να έχει επόμενη ημέρα θα πρέπει να ανανεώσει την ηγετική της ομάδα, το στελεχιακό της δυναμικό, την πολιτική της επιχειρηματολογία γιατί μόνο έτσι μπορεί να πιάσει επαφή και πάλι με την κοινωνία και κυρίως με τον μεσαίο χώρο. Χωρίς τον μεσαίο χώρο δεν ξέρω που αλλού μπορεί να απευθύνει το μήνυμά της. Ο μεσαίος χώρος ήταν κατ’ εξοχήν ο κόσμος που υπηρετούσε, που εκπροσωπούσε η ΝΔ. Και αυτόν τον κόσμο τον πικράναμε τον στεναχωρήσαμε κάπου δεν του δίναμε να καταλάβει γιατί γίνονται αυτά».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ